Цілюще рожеве озеро на Херсонщині, яке не має аналогів у світі. ФОТО

Цілюще рожеве озеро на Херсонщині, яке не має аналогів у світі. ФОТО
Цілюще Лемурійське озеро на Херсонщині, яке нічим не поступається Мертвому морю, розташоване в селі Григорівка Чаплинського району, в одній із бухт затоки Сиваш.

Про Лемурійське озеро знають закордонні туристи, але для багатьох українців воно досі Terra Incognita, пише Максимум.

А дарма, адже воно не тільки дуже красиве, а ще й цілюще. І в ньому, до слова, неможливо втонути через величезний вміст солі – до 300 грамів на літр.

Вода Лемурійського озера збагачена різноманітними мінералами, кислотами, вуглеводами, азотистими речовинами, солями, переважно хлористого магнію і калію, йодистого натрію, бромистого магнію.


Саме ця рожева вода, взаємодіючи із грязями Сиваша, значно посилює їхні якості. Туристи стверджують, що купання в озері лікує шкіру та суглоби.


“Озеро набуло рожевого забарвлення за рахунок йодобромних сполук. Тому основне використання такої води застосовують в неврологічній практиці – вегето-судинна дистонія, у шкірній практиці – псоріаз. Використання цієї рожевої води дуже добре для жінок, які страждають від запальних захворювань статевої системи, які супроводжуються безпліддям. Усі практично бронхолегеневі захворювання, включно з бронхіальною астмою. Це також чисте дихання – таким хворим корисно там дихати. Крім того, тут є ще й грязі”, – розповідає доктор медичних наук Юрій Ромаскевич.


Цікаво, що унікальне джерело виявили цілком випадково. Наприкінці 60-х років тут нібито впав військовий літак і величезна воронка від нього почала заповнюватися водою.

А ще місцеві подейкують, що Рожеве озеро – це залишками доісторичного Лемурійського моря.


Навіть тепер, коли вода в озері відступає на пляжі залишається сіль, яка завдяки мікроорганізмам, які називають озерним планктоном, набуває рожевого кольору.

Лемурійське озеро має лікувальні властивості.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.