Волинь: головне за тиждень (29.04 - 5.05)

Волинь: головне за тиждень (29.04 - 5.05)
Тиждень, що майже минув, може запам'ятатися волинянам чутками про повернення в футбольний клуб "Волинь" Віталія Кварцяного, пожежею в 16-поверхівці в центрі Луцька, святкуванням Великодня та снарядами, які знайшли в Стиру під мостом на Ковельській.

ВолиньPost розповідає про головні події тижня 29 квітня - 5 травня.

У понеділок, 29 квітня, на Волині представили нового керівника податківців, відомство яких тепер, до слова, називається Управлінням Міністерства доходів у Волинській області. Очолив цю структуру Ігор Сінгаєвський.

Як запевнив під час представлення голова облдержадміністрації Борис Клімчук, нічого надзвичайного у цьому призначенні немає. Мовляв, така кадрова політика в податківців: щопівторароку міняти керівників обласних управлінь. "Щоб не засиджувалися на одному місці, не обростали кумами, сватами...", - розповів губернатор.

Також в понеділок відбулася сесія Луцької міської ради, під час якої говорили про ділянку поблизу "Варшавського" ринку, яку орендує в муніципалітету приватна фірма "Скорпіон-сервіс".

Нагадаємо, йдеться про торговий ряд, розташований між ринком та торговим центром "Ювант". Підприємці, які торгують на цій землі, конфліктують з фірмою протягом більш як 6 років: вони вважають, що "Скорпіон-сервіс" орендує ділянку незаконно.

Тож, екс-мер Луцька, депутат Богдан Шиба запропонував скасувати документи, згідно з якими фірма орендує землю. Однак, "за" проголосували лише 22 обранці.

Ще однією цікавою подією, з якої розпочався тиждень, стала чутка про ймовірне повернення Віталія Кварцяного в ФК "Волинь". Сам тренер цю інформацію відмовився коментувати. Лише сказав, що це дуже тонке питання, з яким "зараз розбираються".

Згодом ЗМІ цитували Кварцяного, який сказав чи то згаряча, чи то серйозно, що не хоче знову працювати у "Волині".

Протягом тижня Волинь готувалася до святкування, а 5 травня святкувала Великдень.

Так, 30 квітня в центрі Луцька встановили фігуру "диво-птахи", яка презентуватиме регіон на всеукраїнській виставці скульптур.

А 2 травня у всіх храмах Волині розпочалися великодні богослужіння. Традиційно в Страсну п'ятницю, яка цього року припала на 3 травня, митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл з вірянами пройшли хресним ходом.

4 травня в Луцьку вже святили паску. Окроплення їжі у Свято-Троїцькому соборі почалося опівдні.

Щоправда, на пасхальну ніч в головні храми прийшло настільки багато людей, що місця усім не вистачило. Так, люди, які прийшли до Свято-Троїцького собору заповнили половину Театрального майдану.

Також цієї ночі в Покровську церкву привезли Благодатний вогонь з Єрусалиму.

А от 2 травня людям, які мешкають в 16-поверхівці біля готелю "Україну" було не до свята. На 13 поверсі сталася пожежа, яка пошкодила не лише квартиру пенсіонерки Валентини Пилипчук, а й сусідні помешкання.

У мерії вже пообіцяли допомогу людям, які постраждали від вогню. Зокрема, йдеться й про ремонт квартир.

Серед інших цікавих подій тижня:

29 квітня на луцькому заводі "Мотор" показували, як ремонтують авіадвигуни.

30 квітня в Луцьку презентували нове політичне об'єднання з робочою назвою «Сила людей».

30 квітня під мостом на вулиці Ковельській знайшли два снаряди. Щоб їх витягнути з воду перекрили рух частиною вулиці.

Того ж дня організатори акції "Зробимо Луцьк чистим" підбивали підсумки заходу.

1 травня Луцьком ходили комуністи, які відзначали "пєрвамай".

А 5 травня Луцький зоопарк відкрив сезон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.