Губернатор перевірив, як ремонтують тубдиспансер

Губернатор перевірив, як ремонтують тубдиспансер
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук ознайомився із перебігом реконструкції боксового відділення для лікування хворих на полірезистетні форми туберкульозу та з облаштуванням приміщення для генетичної лабораторії.

Як розповів головний лікар закладу Василь Загорулько, наразі роботи завершуються, ‒ повідомляють у прес-службі ОДА.

Відділення розраховано на 40 боксів, де лікуватимуть хворих з найскладнішими формами туберкульозу (хіміорезистентого).

«Це допоможе розділити потоки хворих, а насамперед ізолювати тих людей, які мають полірезистетнні форми туберкульозу. Нині у нас такої можливості немає», ‒ повідомив головний лікар.

Він також додав, що «тут облаштовано найсучаснішу систему вентиляції, яка має шестикратний обгін повітря і регулюється». Ремонт відділення здійснюється за кошти державного і обласного бюджетів.

Крім того, в обласному тубдиспансері облаштовується приміщення для генетичної лабораторії, де робитимуть точні аналізи на визначення різних форм туберкульозу в короткий термін. Роботи – на стадії завершення. Наявні нині в закладі медичні технології діагностують хворобу лише за півтора місяця.

Нагадаємо, що новітнє обладнання для цієї лабораторії закупить благодійний Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках проекту «Зупинимо туберкульоз в Україні».

Голова облдержадміністрації висловив задоволення перебігом модернізації медичного закладу та дав доручення начальнику управління інфраструктури та туризму ОДА Леоніду Кирильчуку щодо ремонту під’їзної дороги до нового відділення. Кошти виділять зі спеціального дорожнього фонду обласного бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як їдеш по вулиці Львівській, то на наш диспансер взагалі страшно дивитися, ніби будівля післявоєнних років. Його вже давно треба було давно причипурити і хоч якийсь ремонт зробити ато все у обласну лікарню вкладали весь час.
Відповісти
деньги вороют потому нет ремонта а сами строят себе дома
Відповісти
Останні новини
Губернатор перевірив, як ремонтують тубдиспансер
30 квітень, 2013, 18:46