Луцьк напередодні Дня Перемоги: вишиванки і георгіївські стрічки. ФОТО

Луцьк напередодні Дня Перемоги: вишиванки і георгіївські стрічки. ФОТО
У Луцьку вже почали відзначати День Перемоги на згадку про переможне завершення радянсько-німецької війни, яка тривала впродовж 1941–1945 років.

Оскільки 9 травня – загальнодержавний вихідний, чимало урочистих заходів відбувається у переддень свята.

Так, саме 8 травня Волинська обласна державна адміністрація, Волинська обласна рада і Луцька міська рада у Волинському облмуздрамтеатрі організували святковий концерт, присвячений Дню Перемоги.

Напередодні концерту у драмтеатрі на Театральній площі активісти волинської молодіжки Партії регіонів дарували усім георгіївські стрічки як символ Дня перемоги.

Як пише Вікіпедія, георгіївська стрічка – це російська символіка, яка застосовувалася в оформленні низки військових нагород в Російській імперії таСРСР. З’явилася у 1769 році як додаток до вищої нагороди Російської імперії – Ордена святого Георгія, заснованого російською імператрицею Катериною II. Жовтий колір символізував російську імперську корону, а чорний – двоголового орла. У СРСР георгіївські стрічки довгий час не використовувалися. Проте в 1943 році був заснований Орден Слави, до якого додавалася жовто-чорна стрічка, що отримала назву гвардійської. Більше того, у час війни 1941-1945 років такі кольори на стрічках були притаманні РОА (армії генерала Власова, що воювала на боці Гітлера). А в Червоній армії за таку стрічку легко могли розстріляти.

У районі Теремно вранці цього дня вшанували ветеранів та жертв війни.

А на центральній площі Луцька розгорнули невеличку виставку ретро-автомобілів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 37
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от фото цікаве там де лексус їде з номерами 0004, можна підписати фото "ОБЕРЕЖНо, а от і покращення", тому що є фото там де ну геть поглянеш на тих бідних ветеранів, а поглянеш фото наших робітничків обласної ради й мера ..ну геть життям задоволені...такі "бідні" що аж на лексусах по прохожій частині розсікають...
Відповісти
а хто знає, чий той лексус?
Відповісти
повір! краще тобі не знати...
Відповісти
н це авто точно дуже бідної людини..якій дуже тяжко живется))) підказка він з облРади, він з регіонів)
Відповісти
от цікаво те що вікіпедія більше знає ніж народ Укаїни, надягають ті стрічки а самі не усвідомлюють що вони означають...прикро, але деградація є!
Відповісти
молоді регіони барани ну чи щось таке, раз не знають що за Георгіївські стрічки в часи ВВ війни могли легко розстріляти а зараз чомусь, хтось придумав що то символ перемоги війни, й носять..комусь то начеплять й...а ну не знаючи історії не має майбутнього. Молоді регіони її точно не знають..це факт!
Відповісти
Не хтось придумав - це тонка ідеологічна стратегія Путіна на відновлення Російсько імперії в її до 1917 р. варіанті.
Народ в основній масі - тупий як валянки.
Відповісти
ти б бачив щасливі усмішки ветеранів! котрі тебе захищали! Думали про перемогу, щоб народ України був вільним від фашистів, а ти ще таке лепечиш!!! йди проспись! Відкрий очі на світ! не обмежуйся інтернетом чи ще чим там....
У такий день, у такий вік... коли війна давно позаду! Усмішка дорогого ветерана... Це велике чудо, це те, що хотіли б бачити всі.
Відповісти
Дякую синку!!! це правда...!!! Але шкода, що у нашій країні появилася неофашистська партія "Сволота", або просто, як вже повелося у народі: партія "сволота", яка хоче у наш час змінити історію нашої Батьківщини, та нав'язати ідеологію неофашизму!!!
Відповісти
і де ж ВИ воювали? війна закінчилась 68 років тому, ті хто дійсно віддали за неї свої сили, а деякі й останніні сили й житя, уже не з нами, а відпочивають в РАЮ, тому потрібно першзавсе віднести до памятника воїнів вінок, це найдрібніше що можна зробити. А ті що в більшості залишились ветерани то працівники спецслужб..так є і ветерани які проливали совю кров за вільну країну, але їх в живих мало залишилось, та й уже більшість їх просто сидять дома, бо невзмозі прийти до меморіалу. тому потрібно перш завсе знати кому дякувати за перемогу, за віддачу на полі бою, а не тим "ветеранам" НКВД які стріляли у спину на полі бою.

п.с. я по словам діда знаю якою була вінйа, і хто ким на ній був, мій дід помер уже давно, але він не любив тим хвалитися й світитися на святах тому що типу він ветеран, тому що типу за "РОДИНУ" гнали й дітей, й жінок проти німців, то цього ніхто не згадає !!!!!!
Відповісти
Який "продвинутий" Ветеран! Уміє комп'ютером користуватися у свої ветеранські роки! У якому ж це фронтовому окопі чи бліндажі проходив курси освоєння ПК?!! А може у повоєнних кабінетах НКВД-КГБ?
Відповісти
Георгіївська стрічка на вишиванці - це те саме, що єврейська кепка із фашистською свастикою.
Чим глибше пізнаю своїх братів-українців, тим більше розумію, що цей народ ніколи не буде нормально жити! Адже задурманений, зазвичай тупуватий народ, більшість якого це манкурти, не заслуговує на гідне життя!!!
Відповісти
підписуюся під кожним словом!
Відповісти
Дійсно, навіщо на вишиванку чіпляти те гівно. Ганьба та й годі. Яничари
Відповісти
А не повинно так бути. Чому при гарному корінні гілки сохнуть?
Відповісти
Селянине...!!! не ганьби себе!!! Це просто стрічка перемоги на національному одязі, яка підкреслює те, що українець, будь-хто,є носієм Великої перемоги!!!
Відповісти
Перемога кого і над ким?
Відповісти
100% !!!!!!
Відповісти
Хохлуї люблять носити імперські стрічки під якими було знищено мільйони українців. Проклята земля, проклятий народ без майбутнього...
Відповісти
Это ветеран на Лексусе едет за ПАКРАЩЕННЯМ!
Відповісти
аг)) влучно сказав)))
Відповісти
Мда, молоді регіони - деграданти
Відповісти
Ніколи не думав що наші люди настількі тупі,бидло,а не нація!!!
Відповісти
Славный советский город Луцк помнит историю , призиваю всех одеть гвардейские ленточки царской армии и праздновать победу нашего православного ГУЛАГа над фашистским Бухенвальдом !
Відповісти
Відколи це комуняки стали прихильниками буржуазного царизму і православної віри? Червоні перевертні, чи тупі маразматики?
Відповісти
Як то від коли?
Пане Козлодоєв?! З часу перестройки, вже ж років двайцять п`ять.
Відповісти
9 травня це день Скорботи
Відповісти
Це День Перемоги над німцями.
Це ознака того, що ми така ж сильна і потужна цивілізація як і інші.
МИ ТОГО ВАРТІ.
Не віддавайте задешево свою Історію.
Відповісти
Це день Ганьби і скорботи для німців.
Відповісти
поглянь де зараз у розвитку німці а де ми ! далі поїдь по селам подивися по фермам де родючі землі хто там фермери ! звичайно німці. тому не ганьба таким патріотам як ти...які віддають землю й все німцям ! наші прадіди за неї боролися щоб нащадки господарювали, а вийшло так раз не віддали німцю в 45 то відамо зараз землю й все ! перетворюємся на рабів! так що це питання ще хто кого перміг! й не забувай історію, договір про ненапад між Сталіним і Гітлером!
Відповісти
Ветерани дійсно варіт пошани, але прикро дивитися коли наша влада згадує ветеранів тільки 9 травня, коли вона просто нарпросто піариться за іх рахунок. кращеб чиновнико оплатили б комуналку ветераним,чи вирішила б інші якісь , елементарні проблеми, а то в котрихось із них окрім мундира більше нічого не залишилось
Відповісти
Підпільники української повстанської армії та проводу націоналістичного шанують і поминають усіх загиблих вояків у тій кривавій війні , незалежно від мундиру. Наша боротьба триває доки не звільнимо Україну від залишків комуністичної погані. Слава Україні !
Відповісти
На сьогодні наймолодшому ветерану, який насправді воював на фронті, має бути 85 років. Подивіться в обличчя цих "ветеранів" на фото...
Відповісти
Поряд зі мною проживає чоловік 1927 року народження, він солдат останнього воєнного призову. Місяць тому померла сусідка. фронтова медсестра, їй було 93 роки. Я до того, що немає на фото 90-річних ветеранів.
Бачу полковника, який служив у внутрішніх військах, а потім допрацьовував на спиртзаводі. Так от, коли в колективі були справжні фронтовики про його подвиги в колективі ніхто не чув. На урочистих зборах він тихенько сидів і ні пари з уст. І лише після того, як пішли з життя люди 1918, 1919, 1920-1927років народження почали виринати його розповіді, що більше нагадували сюжети фільмів і книг.
І собор він рятував у Луцьку і міст через Стир....
Так що відносно ветеранів большой-большой вопрос
Відповісти
Майте повагу до людей. Та стрічка, це просто символ і нічого більше.
Ми вже майже 70 років живимо в мирі, на нашій землі не розриваються снаряди і не чути пострілів війни, в великій степені завдяки тим ветеранам. А так звані "поцріоти", аля "Свобода" тільки і можуть кричати і чубитися з такими ж самими дармоїдами з "регіонів".
А недай Бог, в разі дійсної загрози Україні, ці так звані лідери дуже швидко втічуть за кордон
Відповісти
це ті рєбята в яких всьо фашисти крім них та вови п.наберіть в гуглі "антифа" хто не в курсі прочитайте про "миротворців".і який просто символ та стрвчка для них саме.а так і орел двуголовий це тоже просто символ,якого символізують дві полоски на стрічці(вікіпед.).це точно як ті закони їхні,та освітні новації.що ж там такого,будьмо толерантні -учім язик,хазяєва вєрнулісь.
Відповісти
http://www.volynpost.com/img/modules/news/f/15/08d8f6bc7d866052f3a8a0b26ec9415f/cb-DSC_0912.JPG
Відповісти
Останні новини
Луцьк напередодні Дня Перемоги: вишиванки і георгіївські стрічки. ФОТО
08 травень, 2013, 16:30