«Свідомий пішохід»: лучан запрошують на акцію

«Свідомий пішохід»: лучан запрошують на акцію
У центрі Луцька патрульна поліція з громадськістю навчатиме пішоходів свідомості.

Захід відбудеться 6 вересня у другій половині дня, - повідомила патрульна поліція Волині.

Так, у місцях, де пішоходи найбільше порушують правила дорожнього руху, активісти з поліцейськими закликатимуть їх цього не робити та всіляко привертатимуть увагу до безпеки на дорозі.

Зазначають, акція триватиме з 12 до 16 години.

Окрім того, з 16 години на Театральному майдані людям демонструватимуть інформаційні ролики та проводитимуть майстер-клас з виготовлення світловідбивачів.

"Усіх свідомих громадян, які бажають долучитись до проведення акції, чекаємо о 16.00 год. 6 вересня в центрі міста!", - йдеться у дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку навчіть автомобілістів правил. А тоді люди відчувають безпеку на переходах і будуть на них іти
Відповісти
Та хоч кожен день проводьте подібні міроприємства. За совітів щось подібне було в тренді, то місячник безпеки руху, то уроки від ГАІ в школі. Пік подібних дійств припадав на вересень,на початок навчання в школах, училищах, технікумах, інститутах. На той час казалося що це робилось для галочки, можливо в більшості випадків так і було... а ось ефект спостерігався. Пішоходи, особливо молодь, суне на перехід без оглядки, а ще є окремі екземпляри зі слухавкою, хоча б носом повернуло так ні, рахує що всі мають те тіло пропустити. Зауважу , якщо пішохід правий та все робить по правилах ще не означає що він *поборе* авто - наслідки плачевні.
Цікаво що школярі початкових класів дуже уважно переходять дорогу. Одного разу довелося спостерігати на проспекті Грушевського як дитина (внук) вчила дідуся що вулицю треба переходити по позначеному пішохідному переході. Дідусь змушений був підкоритися а я залишився стояти з відкритим ротом. Щасливої Дорги водіям та пішохідам!
Відповісти
Останні новини
«Свідомий пішохід»: лучан запрошують на акцію
04 вересень, 2019, 18:43