Які бувають дерев'яні сходи*

Які бувають дерев'яні сходи*
Дерев'яні сходи володіють багатьма перевагами, зокрема їх встановлюють на дачі, де не часто потрібен доступ до деяких з приміщень, тому займану сходами площу можна раціонально використовувати. У заміських будинках монтуються різноманітні типи дерев'яних сходів www.dolle-shop.com.ua – висувні, підвісні, переносні і зі звичайними сходами. Вони є цілком звичайною справою для дачі, проте не зовсім доречно вони будуть виглядати в котеджі.

Види дерев'яних сходів

Існує кілька різновидів дерев'яних сходів, які найчастіше встановлюють в заміських будинках.

• Маршеві дерев'яні сходи
Особливість таких сходів в тому, що крокуючи по них не потрібно докладати роздумів або зусиль. Сходинки бувають закритими і відкритими, рішення про вибір яких приймається виходячи з розташування конструкції сходів. Уздовж стіни закриті сходинки дозволяють спорудити комору для зберігання прибирального інвентарю або порожніх банок. Відкриті ступені дають можливість забезпечити природнє освітлення на сходових майданчиках і в холах. Навіть людина з великими ступнями зможе комфортно переміщатися по таких сходах і відкриті сходинки цьому ніяк не заважають.

Бувають маршеві сходи:

• З одним прямим маршем (висота обмежена комфортністю підйому біля 14 ступенів).
• З поворотною майданчиком (мають кут повороту напрямку руху від 120 до 80 градусів);
• З кількома поворотними майданчиками (встановлюються при великій висоті або якщо в зоні підйому складна геометрія приміщення).
Також відрізняються формою сходинок.
• Гвинтові дерев'яні сходи

Площа обмежується діаметром кола, в який вписуються сходинки, що дозволяє економити місце. На центральному стовпі спираються внутрішні частини сходинок. Виробляються з дерева такі сходи частіше за все тому, що якщо використовувати метал, то дуже серйозні травми отримає людина, що впала з металевої гвинтових сходів. З метою безпеки, на сходах по всьому зовнішньому і внутрішньому об'єму потрібна установка перил.

Якщо в будинку є маленькі діти, то рекомендується зробити огорожу периметра і надійно блокувати відкриті ступені, щоб діти між ними не намагалися пролізти.

• Поворотні і комбіновані дерев'яні сходи
Такий вид сходових конструкцій використовується, коли приміщення дуже тісне і неможливе застосування гвинтових сходів. Найчастіше вони являють собою кручені сходи на майданчик, звідки вище веде прямий другий марш. Дуже невелику площу можуть займати такі сходи, що ведуть на другий поверх. Існує ще варіант сходів, коли нижній марш поворотний (на колесах і шарнірах), тому його можна засунути під другий марш, звільнивши додатковий простір.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сходи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.