Мер Ковеля не займався бізнесом, ‒ суд

Мер Ковеля не займався бізнесом, ‒ суд
Меру Ковеля Олегу Кіндеру доводилося в суді доводити, що він не займається підприємницькою діяльністю.

Правоохоронці підозрювали, що посадовець суміщає роботу міського голови з бізнесом, - пише Під прицілом.

Зокрема, правоохоронці склали протокол на Кіндера, в якому зафіксовали, що протягом майже 3 років він нібито займався підприємницькою діяльністю.

Як виявилось, мер був єдиним засновником та власником виробничо-торгового підприємства роздрібно-оптової торгівлі «Ковель-ПРОМОПТТОРГ».

Кіндер своєї вини не визнав. А в суді заявив, що з переходом на роботу в мерію він припинив здійснення підприємницької діяльності у виді фізичної особи-підприємця. Разом з тим, його захисники доводили, що міський голова, залишаючись засновником ВТП «Ковель-ПРОМОПТТОРГ», користувався лише своїм правом власності та відповідно володів корпоративними правами. А це - не вважається підприємництвом.

Тож, суд дійшов до висновку, що міський голова, хоч і володів корпоративними правами, проте, не здійснював підприємницьку діяльність, що власне, свідчить про відсутність у його діях складу адміністративного правопорушення.

Таким чином, Ковельський міськрайонний суд все таки закрив провадження по справі про притягнення до відповідальності Ковельського міського голови Олега Кіндера, мотивуючи таке рішення - відсутністю у діях посадовця адміністративних правопорушень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.