Найпомпезніші надгробки кримінальних авторитетів. ФОТО

Найпомпезніші надгробки кримінальних авторитетів. ФОТО
Пам'ятники ставлять не тільки музикантам, поетам чи політичним діячам. Друзі та рідні кримінальних авторитетів також увічнюють їх у камені.

Добірку пам'ятників, встановлених відомим кримінальним авторитетам, - пише Сегодня.ua з посиланням Тиждень.ua.

В'ячеслав Іваньков, він же Япончик, Слава Японець, Дід, асирійський зять. Злодій в законі, лідер кримінального клану Москви. У 2009-му на нього було скоєно замах, в тому ж році він помер від перитоніту. Похований на Ваганьковському кладовищі.



Олександр Прокоф'єв. Цю людину з красивим прізвищем величали Саша Шорін. Як пишуть у відкритих джерелах, починав він з кар'єри "кишенькового злодія", ставши через деякий час одним з найбільш шанованих злодіїв у законі. Саме йому приписують створення злодійського "общака".



Олександр Кочев, він же Вася Корж, почав красти з дитинства. Ще в 30-х роках минулого століття він потрапив до в'язниці. Загалом за гратами він провів більше половини життя, помер у Харкові у віці 77 років.



Ця скромна, на перший погляд, людина - Володимир Савоськін (Савоська). Його називають другом відомого авторитета Япончика. Савоськін провів у в'язниці близько 15 років і помер від туберкульозу, підхопленого там же. За два місяці до смерті він пішов на свою останню крадіжку.



Шедевр мистецтва вирізання по каменю - надгробок на могилі Павла Захарова. Він же Цируль. Його називають одним з головних наркобаронів Росії 90-х років і тримачем "общака". Красти Захаров почав з дитинства, кинувши школу після 5-го класу. Поступово коло його інтересів розширювався - в 1982-му його заарештували за крадіжку та зберігання зброї і наркотиків.

У 90-х він зайнявся оптовою поставкою наркотиків з Колумбії.



Ікмет Мухтаров
, він же Хікмет Семірабадскій - найвідоміший азербайджанський злодій в законі. Його застрелили в Москві, у віці 50 років. Причиною називають боротьбу за московські підприємства, ринки і торгові центри.



На похорон Мухтарова в Азербайджан з'їхалися найвідоміші авторитети СНД. Кажуть, що поліція вирішила не заарештовувати приїжджих, порадивши їм, однак, не затримуватися на території держави.



Злодія в законі Володимира Оганова називають одним з найвпливовіших вірменських авторитетів. Пишуть, що Оганов, він же Вачікос Шестипалий, не поділив сфери впливу з відомим Дідом Хасаном. Похований Вачікос на вірменському кладовищі в Москві.



Його брат Рудольф - Рудик Бакинський - помер в результаті перестрілки в 1999 році. У кафе "Мир", де Осаян зустрічався з одним зі своїх "колег", авторитетом Юрієм Федосєєвим, увірвалися озброєні люди і відкрили шквальний вогонь по клієнтах. У Рудольфа Осаяна потрапило більше 40 куль. Перестрілка була результатом конфлікту з Дідом Хасаном - Асланом Усояном, з яким брати не поділили південні регіони Росії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то я шось не зрозумів. це українські бандюки росію контролювали чи це просто новина з іншої країни? а толку тоді. тож на місцевих цікавіше було б дивитися, нє?
Відповісти
Наши ещё живут и властвуют
Відповісти
Ну, я тоже. Зачем было это ставить? У кого-то сумеречное состояние души?
Відповісти
На місцевих табу.
Відповісти
В чому у шедевральність стелли Захарова? Проста стела і малюнок який вибито станком. Вартість максимум 4000 грн
Відповісти
так він же нарік!!!
Відповісти
лохотроон
Відповісти
Останні новини
Найпомпезніші надгробки кримінальних авторитетів. ФОТО
29 травень, 2013, 15:25