Зубна імплантація: відповіді на головні питання*

Зубна імплантація: відповіді на головні питання*
Після видалення хворого зуба у кабінеті стоматолога лікування на превеликий жаль не завершується, як помилково вважає більшість людей. Лунка, що залишається після видалення зуба з коренем повинна загоїтися правильно. Згусток крові, який утворюється після операції як наслідок механізмів загоювання в організмі – це перший сигнал процесу загоювання лунки. В цьому випадку ясна у нормі повинні затягнутися остаточно протягом кількох місяців. У цей час кров’яний згусток поступово заміщується повноцінною кістковою тканиною. Місце, де раніше знаходився хворий зуб, більше ніяк не турбує пацієнта, але стоматологи завжди рекомендують його відновити.

Для відновлення зубів, видалених з коренем найдієвішим та найнадійнішим методом є імплантація. Звичайно, ціни на імплантацію не можуть бути низькими, оскільки відновлення зуба – це тривалий та нелегкий процес, який потребує не лише використання дорогих та надійних матеріалів, але й навичок вузького спеціаліста.

Причини відновлення видаленого зуба

• Естетика посмішки – перша очевидна причина, для чого необхідне відновлення (фронтальна частина зубного ряду).
• Атрофія кістки і ясен. Ці процеси неодмінно будуть відбуватися після видалення хворого органу, оскільки це природній процес, що запускається в організмі через нестачу навантаження у місці, де зуб відсутній. Виснаження кісткової тканини протягом року після видалення (зменшення висоти, ширини і щільності тканини) - одне з протипоказань при подальшій імплантації.
• Зміна прикусу зі зміщенням інших зубів і, як наслідок, зміна форми обличчя.
Фахівці клініки Healthy Dent беруться за відновлення зубів у найскладніших та дуже запущених випадках, але перш ніж наважитись на зубну імплантацію, пацієнт повинен пройти підготовчий шлях. Прийшовши на консультацію, можна отримати фахові поради щодо відновлення природньої естетики та процесу відновлення загалом.

Одномоментна імплантація


Як метод швидкісного відновлення зуба одномоментна імплантація – поширена стоматологічна операція. На місце видаленого зуба ставиться імплантат, і для здійснення цієї процедури досить єдиного відвідування клініки.

Відразу ж після видалення непридатного зуба та підготовки лунки до імплантації, в місце, де був рідний зуб, встановлюються імплантат і тимчасова коронка. При цьому підбирається відтінок кольору власних зубів пацієнта. У рідкісних випадках, якщо навантаження не обов’язково відтерміновувати, при одномоментній імплантації може встановлюватися відразу і абатмент (елемент, що з'єднує внутрішньокістковий імплантат і коронку).

Класична (двофазна) імплантація зубів

Встановлення зубних імплантатів за класичним методом з відтермінованим навантаженням проводиться у два етапи.
Після необхідної підготовки тканин, яка включає в себе підготовку ложа, нарощування кісткової тканини, пересадку і приживлення відсутнього її обсягу, хірург-стоматолог встановлює в кістку імплантат. Для цього методу використовуються імплантати з розділеною конструкцією – абатмента на імплантат фіксується вже на завершальному етапі. Встановлення імплантату передбачає установку на нього заглушки, після чого ясна зашивають на період приживлення без навантаження. Для нижнього зубного ряду цей період триває 4-5 місяців, а для верхнього - не менше шести. Після приживлення імплантату проводиться власне протезування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Зубна імплантація: відповіді на головні питання*
19 грудень, 2018, 21:51