Чи варті уваги китайські смартфони?*

Чи варті уваги китайські смартфони?*
Китайські виробники смартфонів з кожним роком розвиваються все активніше і пропонують все нові й нові моделі, які за своїми характеристиками часто не поступаються більш «іменитим» виробникам, при цьому коштують значно дешевше.

Але чи виправдана така економія і наскільки справедлива думка про те, що у брендів КНР є значні проблеми з якістю?

Китайські смартфони: чи допоможуть вони вам заощадити?

За останні кілька років ставлення споживачів до китайських брендів смартфонів стало поступово змінюватися на краще. Інтерес почав розпалюватися с кожною новою моделлю Honor, зокрема вразила Honor 9X 4/128Gb Sapphire Blue 9X 4/128Gb Sapphire Blue своїм неймовірним корпусом та "начинням".

На даний момент, коли ми говоримо про якість, потрібно розуміти що «китай» буває різним. Але, загалом, за останні чотири роки китайські марки зробили величезний стрибок, фактично наздогнавши корпорації з гучними іменами. Це повинно було статися, адже «бренди» з доброї волі розмістили всі високотехнологічні виробництва електронних компонентів в Китаї, потім налагодили випуск ще й своєї продукції.

Чи варто купувати «дорогі» китайські смартфони?

Всі флагманські апарати від основних китайских виробників чудово оснащені, зроблені з дійсно якісних комплектуючих (ті ж самих, що і «бренди»), при цьому їх ціна більш ніж в два рази нижче, в порівнянні з не-китайськими марками. На жаль для останніх, сучасні «китайці» дорожче $ 120 залишають набагато приємніші враження від використання. А воно формується роботою фірмових оболонок (програмних інтерфейсів) для Android. Так ось у деяких апаратів за якістю реалізації та можливостями, а головне - зручністю, вони перевершують аналоги в телефонах корейських або японських марок.
Отже, варто обирати біль дорогі моделі, щоб відчути прогресс і змінити своє уявлення про суто китайсеі смартфони. Доречі, більшисть китайців підтримують власного виробника й користуются "своїми" телефонами, причому не тільки всесвітньовідомих брендів, а й тими, що виготовляються виключно для внутрішнього ринку.

Асортимент якісних китайських смартфонів стартує з $110 і закінчується $300. Це саме те, що, має сенс купувати. Чи платити за те ж саме $500-1000 тільки заради більш іменитого логотипу на корпусі - це нехай кожен вирішує сам. Однак, судячи з обсягу продажів, раціональні покупці зробили свій вибір. І незабаром корейським і японським брендам доведеться переглянути цінову політику, якщо вони не хочуть втратити ринкову частку, адже аргументів «за» залишається все менше.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смартфон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чи варті уваги китайські смартфони?*
26 жовтень, 2019, 03:38