Зі штовханиною і матюками: у Старому місті в Луцьку знову незаконно копали траншею

Зі штовханиною і матюками: у Старому місті в Луцьку знову незаконно копали траншею
У Луцьку біля будинку на вулиці Данила Галицького, 22, що у Старому місті, знову з порушенням копали траншею.

Про це начальник відділу охорони культурної спадщини Олександр Котис написав на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 2 січня Котис повідомляв про те, що Старому місті намагалися прокласти каналізацію без археологічного нагляду. Тоді спробу вдалося зупинити.

Посадовець додав, що сьогодні, 4 січня, на місці незаконних робіт було більш гаряче.

"Цього разу зі штовханиною, матюками і чіткою вказівкою кому куди іти. Копачі, роботи яких були зупинені позавчора, знову продовжили копати. Коли я прибув на місце, вже було викопано до 20 метрів траншеї. Роботи знову зупинилися. В результаті яму, яку хлопці копали 2-3 години, їм же довелося і засипати, так і не завершивши задуманого... Аналогічно, як позавчора, 2 січня", - написав Котис.

На місце події викликали поліцію.

"Результат: траншея засипана, знайшов трохи кераміки, копачі звернуться 8 січня в заповідник щодо продовження робіт з наглядом", - йдеться у дописі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Замість допомоги людям, змушуєте їх порушувати закон. Один день оренди техніки дорого коштує, і їм місяць чекати, щоб якийсь пердун папірця підписав, та ще й за хабар. Браво.
Відповісти
Ви не володієте предметом розмови. Поцікавтесь, як у Німеччині. Там, щоб зрізати гілляку, яка впирається у вікно, треба отримати півтори десятка підписів на дозволі. Це громадянське суспільство, про яке нам тільки мріяти. А тут захотів, і копає. Анархія!!! Німці конфіскували б екскаватор без повернення. І ще б штраф на тисяч пять євро припіздячили б.
Відповісти
Ага чув дзвін ! Ото пошли таких, як ти богу молитися ... Зрівняв олівець з ..., а Німеччину з Луцьком . Що таке Старе місто ? То ніби, як того хоче Котис, заповідник, а юридично НІ ! Де межі ? Виявив щось - організуй вирішення по Закону. Хто буде фінансувати археологію ? То є лінійний обєкт - то має бути відповідна методика. Чи ти за дядькові гроші будеш робити археологічні вишукування до нового пришестя ? Ти ж не спішиш, а людина спішить. Ти замість того, щоби допомогти, як в кращі часи Совєтского Союза спромігся лиш на - Нє пущать ! А вся справа в тому, що юридично статус заповідника до кінця не вирішений - не затверджені межі. Дядькова хата, шо пам'ятка культури ? Ні ! Копає в охоронній зоні ? Ні ! То перш ніж качати права доведіть паперову роботу до кінця. А сьогодні порада дядькові - покажи бюрократам напрямок куди їм іти !
Відповісти
У тому й то біда, що ми рівняємось не на краще, не на порядок, а на анархію, на махновщину. Це у нас в крові і так ще буде тисячу років.
Відповісти
Останні новини
Зі штовханиною і матюками: у Старому місті в Луцьку знову незаконно копали траншею
04 січень, 2020, 17:15
Робіть ставки на Dota-2*
04 січень, 2020, 16:40