Що таке «Шокомед»?*

Що таке «Шокомед»?*
Люди ще жили у печерах, але вже навчилися добувати дикий мед. Він має багато корисних властивостей та дуже апетитний смак, саме тому протягом майже усього існування людства мед завжди залишається у нашому раціоні.

Рецептів, до яких входить цей продукт існує безліч, але нещодавно український пасічник здивував всіх новим рецептом, за яким він зробив натуральний аналог «Нутелли», й назвав його «Шокомед».

Історія «Шокомеду»

Власник інтернет-магазину «Свій мед» та водночас пасічник у п’ятому поколінні Роман Йосипенко полюбляє солодке, але відмовився від цукру, тому був вимушений шукати альтернативні варіанти. Тоді у голову молодого хлопця прийшла ідея поєднання меду та шоколаду.

Для того, щоб зробити ідеальну консистенцію, при цьому дотримавшись ідеального смаку, йому знадобилося чимало часу та зусиль, близько трьох місяців щоденної роботи. Стільки часу пішло через те, готовий продукт потрібно було залишати на деякий час, наприклад на ніч. Це робилося для перевірки консистенції, адже мед має таку властивість, як кристалізація. Перемішуючи пасту, кристалики дробилися, що й робило його рідкішим, але через деякий час вона знову твердішала, чого не можна було допускати.

Як говорить сам Роман, вони декілька разів отримували відмінний смак, але через неправильну консистенцію паста швидко твердішала навіть при звичайній кімнатній температурі.

Але все ж таки молодому підприємцю вдалося добитися саме того, чого він хотів. І кінцевий варіант його продукту, не настільки в’язкий та липкий, як синтетичні магазинні аналоги, але він дуже пластичний, що дозволяє без проблем намазати його на хліб або ж тост.

Інгредієнти та смак «Шокомеду»


Склад «Шокомеду» дуже простий, до нього входять лише:

• бджолиний мед,
• какао-боби.

Так як до вмісту не входить ніяких консервантів, ароматизаторів або інших не найбільш корисних елементів, то й дітям змалечку можна давати такий продукт (тільки слідкувати за кількістю).

Якщо говорити про його смак, то він дуже цікавий та солодкий. Мед та какао-боби доповнюють один одного: боби забирають занадто нудотний солодкий смак, а мед тим часом додає приємного ніжно-солодкого відтінку. Але смак «Шокомеду» не такий, як звикли відчувати покупці магазинних паст, він смаку не молочного, а саме чорного шоколаду, що додає йому ще більшої унікальності.

На даний момент у інтернет-магазині «Свій мед» можна знайти та замовити не тільки класичний «Шокомед», а й зі смаком мигдалю, фундуку, арахісу та кориці. Звичайно ж, і ці продукти всі натуральні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мед
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.