«Нас більше турбує проблема мото-, велотранспорту», ‒ начальник луцької ДАІ

 «Нас більше турбує проблема мото-, велотранспорту», ‒ начальник луцької ДАІ
Начальник луцького відділу ДАІ Владислав Іщенко (на фото) каже, що правоохоронців більше турбують проблеми, пов'язані з мото- та велотранспортом, ніж з автомобілями.

"Тут справді є проблеми. Водії скутерів і мотоциклів потрапляють у поле зору патрулів, оскільки керують ними, не досягнувши 16-річного віку. Їздять без посвідчень водія, на незареєстрованих транспортних засобах, без мотошолома…", - розповів посадовець Відомостям.

"Щодо реагування інспекторів ДАІ на такі факти, то можу запевнити, що ми націлюємо наряди дорожньо-патрульної служби на принциповість і об’єктивність під час документування порушень. Неповнолітнім скутеристам додатково роз’яснюємо наслідки порушень правил і норм закону", - додав він.

Щодо велосипедистів, то тут порушники переважно неповнолітні громадяни, школярі, з якими щомісяця проводять профілактичну роботу в школах.

"У разі відсутності доріжок велосипедистам нічого не залишається, як рухатися проїжджою частиною, а це зобов’язує їх дотримуватися Правил дорожнього руху. Велосипеди повинні бути обладнані звуковими та світловими сигналами. У темну пору доби треба вмикати ліхтар. Водії велосипедів, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, не заважаючи іншим учасникам дорожнього руху. Нагадую, що рухатися дорогою на велосипеді особам, які не досягли 14 років, заборонено", - зауважив правоохоронець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Нас більше турбує проблема мото-, велотранспорту», ‒ начальник луцької ДАІ. - Для нас ще важко брати хабарі, бо в основному в порушників немає грошей».
Відповісти
Як вже задовбали ці двоколісні на тротуарі. У вас є проїжджа частина, от там і катайтесь
Відповісти
ПДР
15.10. Стоянка забороняється:...
в) на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м;

Пішоходам теж треба знати ПДР, може будуть менше тупити.
Відповісти
Останні новини
«Нас більше турбує проблема мото-, велотранспорту», ‒ начальник луцької ДАІ
07 червень, 2013, 08:53