У Луцьку поклали квіти до пам’ятника Шевченку. ФОТО

У Луцьку поклали квіти до пам’ятника Шевченку. ФОТО
159 років тому, 10 березня, помер народний поет і геніальний митець, духовний батько сучасного українського народу – Тарас Григорович Шевченко.

Аби вшанувати пам’ять видатного митця на площі перед його постаментом із квітами зібралося більше сотні небайдужих лучан, духовенство, міська та обласна влада і військові.

Cвященнослужителі Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату на чолі із митрополитом Луцьким і Волинський Михаїлом відслужили панахиду в пам’ять про Тараса Шевченка. Опісля владика Михаїл взяв слово: «Ми прийшли сюди не просто згадати, а поміркувати про наше життя в Україні. Останнім часом багато інформації шириться світом про страшну і загрозливу хворобу – коронавірус, але я вам скажу, що в мене в серці – більше поваги до Тараса Григоровича Шевченка, аніж страху перед коронавірусом. І в кожного із нас повинно так бути», – сказав митрополит.

Небайдужі лучани прийшли до пам'ятника Великому Кобзарю із квітами, аби віддати свою шану митцю та згадати про непросте життя селянського сина, що став князем у царстві духа, якого доля переслідувала впродовж цілого життя, але не зважаючи на це, він зміг залишити своїм нащадкам пророчі і праведні слова.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучани вшанували пам’ять Тараса Шевченка. ФОТО



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о, а скільки честі митрополиту Михаїлу! прям аж мантію підтримувати за шлейф... от звідки розпочинається рабство... хай мене Бог простить... але Він, напевно, там сам дивується від самовеличі наших священнослужителів...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку поклали квіти до пам’ятника Шевченку. ФОТО
10 березень, 2020, 14:25