На Рівненщині викрили злочинну групу, яка викрадала людей під приводом лікування. ФОТО

На Рівненщині викрили злочинну групу, яка викрадала людей під приводом лікування. ФОТО
У Рівненській області правоохоронці викрили діяльність злочинної групи, яка під приводом лікування алко/наркозалежності займалася викраденням людей.

Про це повідомляють Факти.

Загалом за такою схемою працювали шість центрів – п’ять у Рівненській і один у Тернопільській областях, які діяли з 2016 року. Викрадених людей утримували в умовах ізоляції, запевняючи, що лікують їх від наркотичної чи алкогольної залежностей.


– Зацікавлені особи здійснювали за це періодичну оплату – від 5 до 12 тис грн за місяць. При цьому, за порушення режиму перебування, а також спроби втечі до утримуваних застосовувалися насильницькі дії.

Їх поміщали до спеціального карцера, де карали їх фізично та примусово вводили психотропні та наркотичні речовини з метою придушення їх волі, – зазначили в Офісі генпрокурора.


За результатами обшуків у “медцентрах”, які працювали без відповідних документів, виявили 145 “пацієнтів”. Про підозру повідомили 21 учаснику організованої злочинної групи за фактами незаконного викрадення людей, 14 з них – затримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.