Як не потрапити на поганих вантажників?*

Як не потрапити на поганих вантажників?*
Переїзд на нову квартиру є досить стресовим процесом. Нікому не потрібні додаткові турботи, пов’язані з проблемними вантажниками. Вони – ті люди, які хочуть здерти з вас гроші за непотрібні послуги чи навіть обікрасти. Сьогодні вантажні перевезення є досить популярним бізнесом, яким займаються багато компаній. Тому відділити добре від поганого буває складно. Гарна новина – недобросовісних вантажників можна швидко розпізнати за деякими тривожними ознаками.

Складно знайти інформацію

Найголовніший етап вибору компанії з вантажного перевезення – вивчення інформації про неї. Дуже корисними в цьому відношенні є відгуки попередніх клієнтів. Відгуки повинні виглядати реалістично, не бути надто позитивними чи негативними. Відсутність конкретної інформації про умови надання послуг, ціни тощо можуть означати, що автор відгуку насправді не звертався до компанії. Замовні відгуки, нажаль, є досить поширеними. Але є й гарна новина – в більшості випадків розпізнати їх досить легко.
В цілому різні перевірені компанії повинні мати приблизно однакові оцінки. Якщо хтось виглядає підозріло добре, це повинно наштовхнути на підозри.

Немає відповідей на запитання

Наступний етап відбору – спілкування з представником компанії. Під час бесіди менеджер повинен бути в змозі відповісти на запитання стосовно пакування, використання транспорту, особливостей переміщення різних предметів тощо. Ви повинні зрозуміти, що спеціалісти мають належну підготовку та обладнання для виконання робіт.

Недобросовісні вантажники й шахраї погано розбираються в специфіці переїздів. Їм складно дати вичерпні відповіді. Тому не соромтеся запитувати. Це дозволить зрозуміти, з ким ви маєте справу.

Вимога авансу

Обережно ставтеся до будь-яких пропозиції внести великий авансовий платіж. Зазвичай ви оплачуєте послуги вже після того, як речі прибули на місце призначення. В деяких випадках можливе внесення депозиту в якості підтвердження бронювання транспорту. Однак цей депозит не повинен перевищувати 20% від загальної суми замовлення, або ж має бути фіксованим. Пропозиція заплатити наперед повністю часто вказує на шахраїв.

Варто дослухатися й до власної інтуїції. Якщо вас не покидає відчуття того, що та чи інша компанія є підозрілою, ці почуття не варто ігнорувати. Просто постарайтеся зібрати якомога більше інформації про вантажників. Якщо відгуки чи спілкування з менеджером не розвіюють підозри, варто пошукати інших спеціалістів для організації переїзду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.