Топ-10 найбагатших нардепів, які отримують компенсацію за житло

Топ-10 найбагатших нардепів, які отримують компенсацію за житло
Серед грошових виплат, які згідно із законом належать народним депутатам України, є компенсація за оренду житла. Це дуже спірна стаття витрат держбюджету: з одного боку – багато депутатів не мають свого житла в Києві, з іншого – здебільшого вони – люди небідні, і за рідкісним винятком потребують такої матеріальної допомоги.

«Слово і діло» склало топ-10 найбагатших народних обранців (за даними декларацій за 2019 рік), які, незважаючи на свої доходи, не посоромилися взяти компенсацію за житло (дані за травень).

У травні компенсацію з бюджету за оренду житла в Києві отримали депутати з мільйонними статками і нерухомістю в інших містах України.

Позафракційний депутат Муса Магомедов у травні отримав 39 тис. грн компенсації. При цьому його дохід відповідно до декларації за 2019 рік становив 62,9 млн грн. Також у депутата є житловий будинок у Донецьку, орендована квартира в Києві (мабуть, за неї він і отримує компенсацію) і квартира в Авдіївці. Членам його родини належить кілька квартир у Запоріжжі та одна – в Ялті.

Депутат Владіслав Поляк з групи «Довіра» за минулий рік задекларував два житлових будинки в Закарпатській області (в іншому праві власності). Йому виплатили 19,5 тис. грн компенсації за житло, при тому що його дохід становив понад 43 млн грн.

У «слуги народу» Павла Якименка є кілька квартир у Дніпрі та Харкові (в іншому праві власності). Він орендує квартиру в Києві і в травні йому з бюджету компенсували 19,5 тис. грн. Водночас його дохід за 2019 рік – 30,8 млн грн. Ще один депутат-мільйонер зі «Слуги народу» – Олександр Трухін – теж отримав 19,5 тис. грн компенсації. За минулий рік він задекларував квартири в Дніпрі і 22,4 млн грн доходу.

Сергій Мандзій («Слуга народу») володіє солідною нерухомістю в Хмельницькому: 5 квартир і житловий будинок, задекларований на членів сім'ї. Минулорічний дохід нардепа – 21,2 млн грн, у травні йому теж виплатили 19,5 тис. грн за житло. Аналогічну суму в травні виплатили Сергію Магері (позафракційний), Олександру Пономарьову (ОПЗЖ), Валерію Лунченку («Довіра»), Степану Чернявському й Оресту Саламасі («Слуга народу»). Усі вони за минулий рік задекларували мільйонні доходи й нерухомість в інших містах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одне слово хохли ,а не Українці ,суки самі собі закони приймають і готові гівно їсти за бобло .
Відповісти
Ваша правда, хоч би за шию потримати якогось шлюгу... Але п@@си з охороною. Залишається лише в соцмережах чморити.
Відповісти
уроди, всіх до стінки, разом з їхніми сім"ями. вони ж нас і за людей не мають, а за бидло. коли вже нажеруться, кнуряки. а ви, люди, що вибрали, то і їжте.
Відповісти