Хіманаліз води та його особливості*

Хіманаліз води та його особливості*
Вода – це рідина, без якої не може жити жоден живий організм, тим паче – людський. Без неї відмовляють усі системи та органи. Правильний хімічний склад та її чистота дозволяють прискорити метаболізм, покращити стан шкіри та волосся.

Аналіз води – це перевірка на рівень певних хімічних речовин, огляд фізичних показників. Ця процедура дозволяє визначити, як рідина може вплинути на здоров'я людини. Спеціалісти лабораторії можуть не лише вказати на проблеми, але й порадити спосіб їх вирішення.

Головні причини проведення аналізу води

На жаль, якість питної води, особливо у великих містах, погіршується кожного року. Використання нітратів у сільському господарстві, викиди промисловості, старіння систем водопостачання – усе це впливає на хімічний склад рідини. Навіть мінімальне забруднення може привести до серйозних наслідків.

Хімічний аналіз дозволяє виявити небезпеку на ранніх стадіях та встановити правильні фільтри. Така перевірка потрібна не лише тим, хто має приватну свердловину або колодязь. Дуже часто централізоване водопостачання виявляється не найкращою системою, де окрім хлорування не використовується жодна система очищення.

Отож, ознаки, що вказують на необхідність екстреної перевірки – це:

• Смак. Вода не повинна мати присмаку. Особливо небезпечним вважається смак металу. Він вказує, що у рідині занадто багато заліза, яке негативно впливає на організм та знищує емаль сантехніки.
• Запах. Будь-який запах вказує на те, що почалося розмноження мікроорганізмів або відбулося забруднення токсичними речовинами.
• Осад. Невеликий осад після кип’ятіння води з водогону – нормальне явище. Проте, якщо кількість осаду стала значно більшою, він забиває трубки побутової техніки та пошкоджує систему пральної машини, варто брати пробу та проводити аналіз.
• Зміни в організмі. Забруднення та перевищення вмісту певних хімічних речовин приводить до погіршення стану шкіри, волосся, нігтів. Можуть з’явитися перші ознаки отруєння.

Іноді вода втрачає свою прозорість. Вона стає каламутною, може мати жовте або сіре забарвлення.

Обов’язковий аналіз проводять для приватних свердловин та колодязів. Іноді стічні води забруднюють джерела. До того ж, на їх чистоту можуть впливати ґрунтові води, якщо поряд є поля та інші сільськогосподарські угіддя. В складі мінеральних добрив є нітрати, які потрапляють у свердловини та забруднюють воду в них.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.