У Луцьку «жек» судиться з мешканцями будинку через борги. ВІДЕО

У Луцьку «жек» судиться з мешканцями будинку через борги. ВІДЕО
Житлово-комунальне підприємство №3 у Луцьку подало до суду на жильців через несплату за утримання будинку.

Про це розповів мешканець будинку на вулиці Євгена Сверстюка, 17 Віктор Матрунчик, - пише Суспільне.

Зі слів чоловіка, "жек" судиться з ним і ще двома сусідами, які боргують за утримання будинку. Чоловік живе у цьому будинку із 1982-го року, а не платить з тієї причини, що, на його думку, ЖКП нічого не робить.

Директор луцького житлово-комунального підприємства №3 Руслан Юлдашев каже, що загальний борг мешканців перед "жеком" понад 19 тисяч гривень.

З його слів, за останні сім років у будинку виконали 43 види робіт. Оскільки жителі цього будинку не шукають собі іншого управителя, директор ЖКП має право подати на них в суд за борги, тому й скористався цим правом.

Мешканка цього ж будинку Тамара Бролінська не сплачує за утримання четвертий рік. Жінка каже, що жителі самі прибирають вулицю та під'їзд

"Будинок був такий обдертий, що було страшно дивитися. Ми зібрали гроші, зробили прибудинкову територію. Я з того часу перестала платити", - говорить мешканка.

"Будинок старий, чотирьохквартирний, мешканці тут ОСББ не створили. У будинку тече дах, немає вимощення, через це у помешканні утворюється грибок", - розповідає донька однієї з власниць квартири Олена Петренюк-Радобенко.

85-річна Раїса Чан-Сун (власниця квартири №4) розповіла, що декілька років у неї був борг, який сплатила, але після цього, зі слів жінки, ЖКП не почав латати дах і усувати причину появи вологи. Про те, що "жек" стягнув з неї борг у 2,5 тисячі гривень жінка дізналась, коли пішла отримувати пенсію.

Щоб довести свої права у суді мешканцям будинку потрібно збирати докази бездіяльності житлово-комунального підприємства, - радить адвокат Олег Стецюк. Треба витребувати інформацію із "жеку", що за ці останні роки було зроблено з капітального ремонту. Також можна провести обстеження, чи дійсно ці роботи були проведені, чи ні, - каже адвокат.

Зі слів Олега Стецюка, якщо мешканці вважають неналежною роботу житлово-комунального підприємства, співвласникам хоча б трьох квартир потрібно складати акти претензій і направляти до ЖКП, щоб робили перерахунок.

Нагадаємо, у травні 2019 року в Україні ввели штраф за несвоєчасну оплату комунальних послуг.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пенсіонеру головне вчасно померти коли буде пік боргів. Зате у нас буде фонтан
Відповісти
Если ЖЕК направить в Нью-Йорк,то в первый день света не станет,а на второй день Нью-Йорк в гомнах утонет....
Відповісти
Если ЖЕК направить в Нью-Йорк,то в первый день света не станет,а на второй день Нью-Йорк в гомнах утонет....
Відповісти
В двух словах - Юлдашев скотиняка ще він має платити жильцям за те що роками доводив житло до занедбаного стану. Але є одне "но" явно існує ще більша керівна скотина яка прикриває Юлдашева. Добре Думаємо всі разом кого вибрати мером! Продублював коментар бо Волинськім Новинам завжди такі коменти не до носа і швиденько намагаються замодерувати.
Відповісти
Який до біса ЖЕК.З липня ніяких жеків не існує.Є управлінські компанії.Якщо ви не створили свою(ОСББ),то вам призначає міськрада(Закон).А Що ЖЕК №3 виграв тендер?
Відповісти
Впевнений, якщо не розмістив би продубльований комент то на ВН його теж не було. Як "працюють" модератори на ВН, те що залишилось від коментара:"В двух словах - Юлдашев скот.няка ще він має платити жильцям за те що роками доводив житло до занедбаного стану. Але є одне "но" явно існує ще більший керівник, який прикриває Юлдашева. "
......................................
І мій наступний коментар "Модератори, на ВолиньПост мій коментар розмістили повністю, без обрізання як у вас. Радує інше, навіть з напівзамодерованим коментарем ВН признає що "той більший керівник" разом з Юлдашевим і є та сама КОРУПЦІЯ, з якою віртуально борються і ще нікому не вдалося потримати її трішки за горло! " Спостерігаємо...
Відповісти
І хто ж та "більша керівна скотина яка прикриває Юлдашева"? Перед виборами така інформація людям не завадить.
Відповісти
"І хто ж та "більша керівна скотина яка прикриває Юлдашева"?" Відповідь шукайте в того в кого підгорає, на Волинських Новинах, мій коментар про "корупцію" та Юлдашева не розмістили.
Відповісти