Недбалих власників собак і котів хочуть садити у вʼязницю

Недбалих власників собак і котів хочуть садити у вʼязницю
Нардеп Віталій Журавський пропонує внести низку змін щодо відповідальності за порушення порядку утримання собак, кішок та інших тварин.

Зокрема, проект встановлює, що тварини повинні бути обовʼязково зареєстровані згідно з Правилами утримання домашніх тварин і диких тварин у неволі або в напіввільних умовах, які має затверджувати Кабмін, а не органи місцевого самоврядування, як це встановлено зараз, ‒ пише ТСН.

Журавський планує збільшити розміри санкцій, передбачені ст. 154 КпАП. Так, за утримання собак, котів та інших тварин у місцях, де це заборонено правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак або інших тварин, або приведення собак, кішок та інших тварин у громадські місця, або вигул собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах яких зроблено спеціальну відмітку) чи в не відведених для цього місцях ‒ загрожує попередження або штраф від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170 грн).

Чинна редакція статті передбачає штраф 1-3 неоподатковуваних мінімуми для громадян та штраф обсягом 3-5 мінімумів для посадових осіб.

Крім того, Кримінальний кодекс пропонується доповнити ст. 299-1, згідно з якою недбалий догляд за собаками або іншими тваринами, а саме: невиконання або неналежне виконання власником чи утримувачем обовʼязків нагляду за ними, якщо це спричинило тілесні ушкодження середньої тяжкості, ‒ карається штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3,4 тис. ‒ 8,5 тис. грн) або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий термін.

Якщо ж такий недбалий догляд став причиною заподіяння тяжкого тілесного ушкодження або смерті постраждалого, то передбачається покарання у вигляді обмеження свободи на термін від 3 до 5 років або позбавлення свободи на термін від 3 до 9 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: закон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бюджет.з миру по нитці "бідному" на "той" годинник..
Відповісти
Шоб я свою кішечку у вас, кровосісі, зареєстрував, -та хєр вам, падли..
Відповісти
Ага, а коли кішечка помре від старості, то знімати з реєстрації? Краще б забезпечили в кожному обласному центрі кладовище для домашніх тварин. Куди мертву тваринку серед зими, наприклад, подіти? в сміттєвий бак, чи що?
Відповісти
Останні новини
Недбалих власників собак і котів хочуть садити у вʼязницю
17 липень, 2013, 19:03