Чим відрізняється чоловіча фарба для волосся від жіночої*

Чим відрізняється чоловіча фарба для волосся від жіночої*
Як би дивно це не звучало, але чоловіки теж фарбують волосся. Навіть брутальні і консервативні на вигляд представники сильної статі часто вдаються до цієї процедури. Та й вона зовсім не така "страшна", як здається і частіше її набагато простіше виконати, ніж фарбування жіночого волосся. Головне - пам'ятати про оптимальну кількість барвника. Розберемося, чим відрізняється чоловіча фарба для волосся від жіночої, а також розглянемо найпопулярніші косметичні засоби для фарбування чоловічого волосся та їх палітру.

У чому полягають відмінності чоловічої фарби для волосся від жіночої



Багато відомих брендів випускають окремі лінійки барвників для чоловіків. Причому, в цих лінійках досить багато як звичайних засобів, так і професійних - салонних. Від жіночих вони відрізняються:

• часом дії;
• пропорціями змішування;
• ціною продукції;
• ступенем алергенність;
• часом "тримання".

Склад чоловічої фарби відрізняється від жіночої з тієї причини, що у сильної половини людства шкіра більш щільна і еластична. Також у них трохи інакше працюють гормони в організмі. З огляду на всі ці фактори, активні речовини фарб повинні діяти трохи по іншому. А особливо на шкірі голови.

Ще одна важлива відмінність - матовість. Як правило, чоловічі фарби не надають шевелюрі блиску. І, якщо дівчата намагаються отримати саме максимальний блиск, то чоловіки - навпаки, намагаються від нього позбутися будь-якими доступними методами.

Різновиди чоловічих фарб для волосся

Зазвичай до фарбувальних речовин чоловіки вдаються в тих випадках, коли хочуть позбутися від сивини. Адже це досить неприємна і вкрай поширена проблема. В результаті 90% відповідних речовин мають досить нетривалим часом дії - вони швидко змиваються і в міру росту волосся межа між рідними і фарбованим волоссям стає максимально непомітною. Розглянемо 3 найбільш популярних барвника для чоловічого волосся.

1. Тоніки



Переважна більшість чоловічих барвників мають тонуючу дію, і не відрізняються стійкістю. Тобто, такі продукти не можуть якось радикально вплинути на структуру волосинок, а лише надають їм легкий відтінок. Як правило, цього цілком достатньо для маскування сивини. І результат такого процесу тримається приблизно 30 днів - якраз до чергового відвідування салону краси.

2. Муси


Повітряні муси відрізняються текстурою, що робить їх зручними для самостійного фарбування шевелюри. Такі речовини дуже просто наносити на голову, адже вони не розтікаються. Але професійні стилісти все ж вважають за краще працювати з рідкими барвниками, адже результат від їх використання набагато "точніше".

3. Без вмісту аміаку

90% фарб для чоловічого волосся відрізняються тонуючим і тимчасовим ефектом. Тобто, вони не мають в складі аміаку і його похідних, які можуть зробити локони пересушеними і пористими, ламкими. Є навіть такі барвники, які доглядають за чоловічими волоссям.

Поширені відтінки

Як правило, в лінійках таких фарб пропонуються темні, русяве натуральні або каштанові тони. А для любителів більш яскравої зовнішності ринок пропонує значно більший вибір серед жіночих фарб і саме ними доведеться скористатися, якщо хочеться отримати "на виході" якийсь інший колір. Також доведеться попередньо оcвітлювати волосся.



Але, є і унікальні пропозиції косметологічного ринку для чоловіків, які дозволяють отримати більш яскраві кольори. Найпоширеніші з них:

1. Попелястий. Відрізняється благородністю і часто використовується як для простого зміни іміджу, так і для маскування сивини. Але, часто для отримання такого кольору попередньо потрібно освітлити шевелюру, щоб попелястий колір вийшов, "як з обкладинки".
2. Чорний. Ще один поширений варіант, який можна знайти в будь-палітрі барвників для чоловічого волосся. Але, таким кольором не потрібно зафарбовувати сивину, якщо він не ваш натуральний, адже в підсумку можна отримати "ефект перуки".
3. Білий. Дивно, але досить багато людей хочуть отримати зачіску, "як у Санта Клауса". В такому випадку краще звернутися до експертів, які зможуть правильно виконати знебарвлення і домогтися максимально білого кольору. Але, в лініях для чоловіків білого кольору немає і його доведеться шукати в жіночих. Також варто заздалегідь підготуватися до ґрунтовного ходу за зачіскою - щоб не отримати ефекту пожовтіння, доведеться застосовувати спеціальні засоби для догляду.
4. Синій. Пасма яскраво-синього кольору зазвичай можна отримати шляхом попереднього знебарвлення. Але, така фарба може бути також і тимчасової, що допоможе швидко повернути все назад в разі чого.
5. Сірий. Щоб замаскувати сивину, найрозумніше вибрати сірий колір барвника. Він дозволить швидко нейтралізувати неприємну жовтизну.
6. Зелений. Також дуже сміливе рішення, яке передбачає попереднє знебарвлення волосся. Але, якщо ви блондин від природи, можна обійтися і без цієї процедури. Головна відмінність цього рішення від інших - максимально тривала стійкість.
Більше цікавих рішень для фарбування чоловічих шевелюр можна знайти за посиланням https://haircp.com.ua/collection/muzhskie-kraski-dlya-volos.

Кілька порад по фарбуванню чоловічий шевелюри

Зрозуміло, як і у випадку з жіночими волоссям, чоловічі також вимагають особливих запобіжних заходів і дотримання певних правил. Ось найбільш важливі з них:

1. Перед тим, як нанести речовина, потрібно розподілити на шкірі голови жирний крем, щоб не зафарбувати лоб і шию в процесі.
2. Якщо шкіра все ж випадково була забарвлена, найпростіше позбутися проблеми за допомогою спеціального засобу.
3. При великій довжині волосся найкраще нанести речовина спочатку на коріння, після чого розподілити по всій довжині.
4. Не потрібно фарбуватися частіше, ніж раз на місяць, а особливо якщо застосовується будь-якої стійкий барвник, адже так можна серйозно пошкодити структуру локонів.

Крім того, перед тим, як використовувати будь-яку фарбу, потрібно виконати найпростіше тестування на алергію - нанесіть трохи речовини на зворотну сторону згину ліктя і залишити його там на кілька днів. Якщо не виникло ніякого почервоніння або свербежу, значить все в порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.