Нардепи пояснили, навіщо взяли матеріальну допомогу: «Бо інакше вкрадуть»

Нардепи пояснили, навіщо взяли матеріальну допомогу: «Бо інакше вкрадуть»
Народні депутати заявляють, що матеріальну допомогу, на яку цього року пішло 14,2 мільйона гривень, використовують виключно на добрі справи.

«Ми вирішили у «Свободі» не відмовлятися від матеріальної допомоги, а то вона піде до бюджету, а його обов'язково розкрадуть, - цитує свободівця Ігоря Мірошниченка газета Сегодня.

«Тому так, ми їх витрачаємо, я ось уже майже все витратив на фестиваль «Конотопська битва» - привіз і показав молоді українські групи. Оплатив їм проїзд та проживання. Ще частину грошей витрачу на встановлення пам'ятника Тарасу Шевченку в Охтирці, а то там Леніна хочуть відновити. А ще хочу допомогти побудувати міст в одному з сіл Сумської області».

У Партії регіонів запевняють, що все йде на благодійність.

«Ми спочатку хотіли цю суму всю з фракції акумулювати, щоб віддати потім лікарні якійсь чи школі. А потім люди обурилися: а чому ми повинні віддавати допомогу у Львівську область, а не Харківську, Миколаївську, а не Херсонську і так далі. І вирішили, що кожен у своєму окрузі ці гроші буде направляти на допомогу людям. Наприклад, я закуповую дітям з багатодітних сімей комп'ютери, подарунки дарую медикам на їх день, 24 серпня буду дарувати подарунки на честь Дня незалежності », - говорить заступник голови фракції Партії Регіонів Михайло Чечетов.

А депутат від «Батьківщини» Олександр Бригинець сказав, що допомоги поки не отримав: «Але я не збираюся віддавати гроші державі, збагачуючи уряд. Витрачу на якийсь захід в окрузі за типом фестивалю борщу».

Нагадаємо, кожен депутат щорічно отримує матеріальну допомогу в розмірі двох зарплат, тобто близько 35 тисяч грн. Її нараховують на картку автоматично. Щоб відмовитися від грошей, треба написати заяву. Про витратах цих грошей вони ніяк не звітують.

Від матдопомоги в цьому році відмовилися 19 народних обранців, у тому числі народний депутат з Волині Степан Івахів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Бачите, які в нас добрі депутати"...а нам тут про корупцію якусь розповідають...
Відповісти
За наш рахунок нам же подарунки від себе дарують...
Відповісти
Останні новини
Нардепи пояснили, навіщо взяли матеріальну допомогу: «Бо інакше вкрадуть»
21 липень, 2013, 11:09