Сергій Мартиняк депутатські гроші віддав дітям*

Сергій Мартиняк депутатські гроші віддав дітям*
Народний депутат України Сергій Мартиняк усі кошти, які йому надаються на час відпустки та оздоровлення з державного бюджету, передав на оздоровлення дітей Луцького району.

Про це розповіла голова благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич.

На рахунок благодійного фонду надійшли кошти розміром 57 тисяч гривень.

Народний депутат України Сергій Мартиняк відмовився від матеріальної допомоги і перерахував їх на добру справу. За ці гроші оздоровиться у літніх таборах 55 дітей пільгової категорії – це діти-сироти, напівсироти, діти, що опинилися у тяжких життєвих обставинах, діти із багатодітних сімей та обдаровані діти.

«Ще у лютому місяці, перебуваючи на зустрічі із виборцями в Луцькому районі, Сергій Васильович пообіцяв усі свої кошти, передбачені державою на оздоровлення народних депутатів, в тому числі і відпускні, спрямувати на відпочинок і оздоровлення дітей Луцького району. І він дотримав свого слова, адже 5 серпня 40 дітей поїдуть на оздоровлення у християнський табір «Віфанія» у село Дубечне Старовижівського району, а 6 серпня ще 15 діток поїдуть у табір «Веселка» Горохівського району», - повідала Галина Ведрич.

На даний момент ведуться переговори з луцькою районною радою та адміністрацією щодо формування списку дітей.

Голова Луцької районної Ради Ігор Волошенюк вважає, що такий вчинок Сергія Мартиняка є хорошим прикладом для наслідування.

«Наскільки мені відомо, це перший випадок у нашому районі, коли людина за власний кошт хоче оздоровити дітей. На жаль, таких людей одиниці, - наголосив Ігор Волошенюк. - Я і моє керівництво раді, що у нас в районі є такий депутат. Ми цінуємо все, що робить Сергій Мартиняк для соціальної сфери Луцького району. Ми щиро вдячні і завжди будемо підтримувати такі ініціативи народного депутата».

Заступник голови райдержадміністрації Арсен Сидорчук розповів, що у державному та районному бюджетах завжди не вистачає коштів для оздоровлення дітей. Тому представники районної влади підтримали ініціативу Сергія Мартиняка.

«Приємно, що Сергій Васильович дбає про наших дітей, які, на жаль, не мають фінансової можливості оздоровитися влітку, - зауважив посадовець. – За ці кошти матимуть змогу відпочити діти пільгової категорії – ті, хто цього дійсно потребує. Наразі з допомогою соціальних працівників ми складаємо списки дітей. І невдовзі діти поїдуть на оздоровлення у волинські табори».

Сам народний депутат нічого незвичайного у своєму вчинку не бачить, адже по суті просто переадресував державні кошти на більш нагальні потреби дітей.

«У депутатів є пільги, які їм непотрібні, наприклад, матеріальна допомога на літнє оздоровлення. Я міг би відмовитися від цих грошей, тоді б ними скористався хтось інший. Скористатися цими грошима для себе – неправильно з моральної точки зору, залишити їх в бюджеті – означає дати можливість скористатися ними владі. Тому вирішив витратити кошти для дітей, які цього потребують», - наголосив Сергій Мартиняк.

Наступного року нардеп передасть кошти на оздоровлення дітей Горохівського району. Про це він уже повідомив виборців під час зустрічі у травні. За п’ять років депутатства Сергій Васильович планує посприяти оздодровленню дітей у всіх районах – Луцькому, Горохівському, Локачинському, Рожищенському і Турійському.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Мартиняк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То відмовився від грошей чи взяв, а потім передав дітям? А то написано, що відмовився. А так вчинок - хороший. Люди багаті мають дбати про бідних.
Відповісти
Але не припідностьте це як рекламу, бо тхне фарисейством...
Відповісти
підприємець!
Відповісти
Якби так вчинив бодай кожен другий депутат - це ж скільки сиріт могли б оздоровитися..
Відповісти
більше таких людей. Але я як багатодітна мати звернулась у європейський вектор щоб допомогли мені матеріально відповіді не отримала.
Відповісти
Останні новини
Сергій Мартиняк депутатські гроші віддав дітям*
22 липень, 2013, 16:21