Що потрібно знати про заміну літніх шин на зимові*

Що потрібно знати про заміну літніх шин на зимові*
Зима вже близько, а для власників автомобілів це означає що пора замінити літній комплект шин на зимовий. З цією процедурою не варто затягувати, адже при мінусовій температурі, голольоді та снігових заметілях керованість авто різко знижується, гальмівний шлях збільшується, керованість автомобіля в такому випадку залежить лише від якості зимових шин. Якщо ви ще не придбали новий комплект – якраз час це зробити, замовити шини можна в інтернет-магазині https://ascania-shina.com/.

Необхідність заміни літніх шин на зимові

Спеціалісти рекомендують замінити літні шини на зимові якщо середньодобовий температурний режим не піднімається вище +7. Якщо температура повітря нижче, є опади та місцями зледенілі частини дороги, їзда на літніх колесах є небезпечною, може призвести до ДТП. При зниженні температури нижче +7 літня гума через особливості хімічного складу втрачає еластичність навіть на сухому асфальті, тому попри те, що снігу та голольоду ще немає важливо поставити зимовий комплект не пізніше початку грудня. По факту, зважаючи на кліматичні умови на території України, краще не тягнути з «перевзуттям» авто до початку календарної зими, а зробити заміну до початку листопада. Деякі власники авто їздять на зимовій гумі з середини жовтня, коли настають перші заморозки.

Використання літніх шин в зимовий період передбачає штрафи згідно з українським Законодавством. Вони не великі, проте принесуть додаткові неприємності та клопоти. Краще вчасно зробити заміну, бути впевненим у безпеці на дорозі та не боятись несподіваної зупинки працівниками патрульної поліції за порушення умов закону.

Особливості вибору зимової гуми

Вибираючи зимові шини для свого автомобіля слід звернути увагу на такі моменти:

• умови використання автомобіля в зимову пору (по місту, по автомагістралях, змішаний тип);
• манеру їзди (наприклад, любителям швидкості підійде європейський тип протектора, тим, хто веде авто повільніше та плавніше краще обрати скандинавський);
• маркування та наявність сертифікату відповідності міжнародним стандартам;
• термін придатності (зверніть увагу, що терміни зберігання на складі виробника чи продавця не можуть перевищувати двох років);
• виробника, рейтинг його продукції серед користувачів;
• вартість.

Якщо ви автомобіліст-початківець, недавно придбали авто та не можете самі визначитись з тим, які зимові шини краще обрати, обов’язково проконсультуйтесь зі спеціалістами на СТО або в магазині, де збираєтесь придбати комплект.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: шини, авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що потрібно знати про заміну літніх шин на зимові*
30 жовтень, 2020, 09:23