Музей на Волині поповнився колекцією італійських антикварних меблів

Музей на Волині поповнився колекцією італійських антикварних меблів
У Ковельському історичному музеї з'явилося поповнення у колекції. Серед нових надходжень – італійські предмети інтер'єру: антикварні диван та два крісла у стилі бароко кінця XIX – початку ХХ ст.

Як розповіла Суспільному директорка музею Маргарита Матвійчук, меблі італійського походження потрапили у музей на замовлення.

"Нові предмети інтер'єру ми купили. Купили у підприємця, із яким ми співпрацюємо і який на наше замовлення привіз меблі. Ми попросили знайти меблі саме такого періоду (кінець 19 століття – ред.) і дизайну", – зазначила директорка історичного музею.

Зі слів очільниці закладу, колекцію поповнюють, аби виставити експонати у новому приміщенні.

"Ми плануємо переходити в інше приміщенні на вулиці Бандери,18, де буде новий музей. Хочемо там відвести велику площу під експонати декоративно-ужиткового мистецтва 19 століття", – розповіла директорка.

У музеї кажуть: каркаси меблів виготовлені з надійного та довговічного дуба, а предмети декоровані різьбою ручної роботи.

Наразі найдавнішим експонатом у колекції декоративно-ужиткового мистецтва музею є піаніно 1885 року із барельєфом піаніста Антона Рубінштейна з фабрики волинянина Августа Стробля.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка молодець п. Маргарита, що знаходить шляхи аби зробити музей кращим. Я живу у Луцьку і дуже хочу завітати уже в новий музей. Успіхів!
Відповісти