Військові капелани мають отримати статус Захисника України, – Мінветеранів

Військові капелани мають отримати статус Захисника України, – Мінветеранів
Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна впевнена, що військові капелани, які разом з українськими воїнами були на передовій, мають отримати статус учасника бойових дій. Також військовим священникам-капеланам мають надаватися відповідні гарантії та соціальний захист.

Про це Юлія Лапутіна заявила під час зустрічі із головою Синодального управління військового духовенства ПЦУ Високопреосвященним Іоаном, митрополитом Черкаським і Чигиринським та заступником голови СУВД по роботі з ветеранами, волонтерами ООС та їхніми сім’ями протоієреєм Дмитром Караном. Пишуть Факти.

Високопреосвященний Іоан зазначив, що нині у ПЦУ понад півтисячі військових капеланів, які пройшовши війну продовжують служити в єпархіях та допомагати ветеранам повернутися до життя в родинах та громаді.

— Військові капелани одні з перших підтримали українських захисників на війні. Щоденно вони зміцнювали їхній моральний дух, підтримували віру. Держава, суспільство, капелани – партнери у зміцненні національної єдності та захисту України, – зазначила Юлія Лапутіна.

Під час зустрічі також обговорили детальний план співпраці з представників територіальних відділів Мінветеранів та регіональних єпархій.

Він спрямований на вирішення проблем ветеранів та родин загиблих захисників України, розвиток взаємодії з питань психологічної та соціальної реабілітації.

Також домовилися залучити представника ПЦУ до оперативного штабу Мінветеранів з питань координації надання допомоги під час пандемії Covid-19.

22 січня у Верховній Раді зареєстрували законопроект Про службу військового капеланства із реєстраційним номером 4626, який надасть військовим капеланам статус військовослужбовців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дурість. Учасник бойових дій той, хто брав участь у бойових діях!
Відповісти
Звання давати лише тим, хто привіз з війни трофеї.
Відповісти
Дурдом, а не міністерство.
Відповісти
Останні новини
Військові капелани мають отримати статус Захисника України, – Мінветеранів
24 січень, 2021, 07:17