Луцький виш залучить інвесторів для будівництва студентського містечка

Луцький виш залучить інвесторів для будівництва студентського містечка
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки працюють над залученням інвесторів для будівництва великого студентського містечка на вулиці Володимирській.

Про це йшлося у вівторок, 26 січня, під час пресконференції ректора Анатолія Цьося за підсумками року роботи на посаді очільника закладу вищої освіти.

Декілька років тому на землі площею близько 9 гектарів на вулиці Володимирській планували побудувати студентське містечко. Однак, за 10 років це лишилося на рівні обіцянок, ділянка знаходиться у занедбаному стані.

За словами Анатолія Цьося, нині виш активно працює із Міністерством освіти і науки та інвесторами щодо будівництва студмістечка.

«Справа в тому, що нераціонально і недоцільно чекати, поки держава дасть такі колосальні кошти. Треба починати будувати поступово, по одному об’єкту. Будемо готувати комплекс документів у Міносвіти, аби почати працювати над будівництвом гуртожитку на тій землі. З інвесторами працюємо для того, аби почати зводити будинок для викладачів», - повідомив очільник Лесиного вишу.

У планах також – облаштування комплексу навчальних приміщень для різних факультетів, створення просторого спортивного зимового манежу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.