Волинський коледж культури припиняє набір студентів-заочників

Волинський коледж культури припиняє набір студентів-заочників
Волинський коледж культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського припиняє набір на заочну форму навчання на всі спеціальності та закриває два відділи.

Про це Суспільному розповів директор Василь Панасюк.

В коледжі більше не навчатимуть майбутніх бібліотекарів та фахівців народного пісенного мистецтва.

"Рішення про закриття двох відділів у закладі прийняли зважаючи на потреби часу", - каже директор коледжу Василь Панасюк. Він зазначив, що на цей навчальний рік взяли лише одну студентку на спеціальність бібліотекар.

Також у закладі освіти скоротили регіональне замовлення на одне-два місця з кожної спеціальності. Загалом – 20 місць.

"Нам забрали кілька місць хореографії, а це потрібна спеціальність на сьогодні, нам забрали кілька місць музичного мистецтва, нам поставили хрест на заочному відділі, а для когось, особливо з глибинки – це шанс", - розповіла методистка коледжу Ольга Коменда.

Викладачка бібліотечних дисциплін Галина Ковальчук у коледжі працює пів життя. Поки продовжує навчати студентів.

"Я обурена, я схвильована, мені дуже боляче. На всю Волинь наш один коледж, який випускає саме бібліотекарів-практиків", - розповідає жінка.

Зі слів директора, викладачів, які готують бібліотекарів наразі не звільнятимуть. Вони будуть працювати, поки не випустять тих студентів, яких набрали у попередні роки.

Як розповів Суспільному заступник начальника управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук, усі бібліотеки області нині забезпечені кадрами. Тому потреби в нових фахівцях немає, а впливати на збільшення регіонального замовлення ОДА не можуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кому потрібна така кількість бібліотек 14 у Луцьку.Бібліотеки відживають себе.Вся інформація є в Інеті.Одна наукова обласна потрібна.А там є всі відділи.Для чого обласна дитяча,обласна юнацька.Там сидять по 70 бібліотекарів-всі родичі,куми і пенсіонери глибокі.Зарплати захмарні 10-15 тисяч.В директорів по 20.Відвідувачів взагалі нема.Зали пусті.Ксерокс заходять зробити,бабки детектива взяти або роздрукувати щось.Десятки тисяч читачів просто малюють з потолка і видають десятки книг,коли однієї ніхто не бере.Мільйони коштів йде на утримання наших платників податків з обласного бюджету просто на вітер на утримання стільки бібліотек,в яких просто нема необхідності.А бібліотекарі просто ганяють кавусю.
Відповісти
Коли Ви, шановна, були в бібліотеці? Яку книгу прочитали з інтернету? Ви заглядали в гаманець бібліотекарів після отримання зарплати? Хоч би не показували свою необізнаність не розписувалися за мене і за інших читачів їх дітей та внуків для яких бібліотека є необхідною!!!
Відповісти
Звідки така інформація про зарплату бібліотекарів?
Відповісти
Якщо людина в своєму житті не прочитала ні однієї книги -то вона може писати як ця міфічна лучанка .
Відповісти