Росія стягнула військову техніку до кордону з Україною, табір зайняв 3 кілометри поля

Росія стягнула військову техніку до кордону з Україною, табір зайняв 3 кілометри поля
Російські розслідувачі з Conflict Intelligence Team (CIT) виявили новий польовий табір російської армії у Воронезькій області біля українського кордону.

Про це розповів керівник CIT Руслан Левієв, - пише Zaxid.net.

«За допомогою відеозаписів місцевих мешканців ми знайшли один польовий табір під Воронежем. Люди гуляли в лісі й вийшли на поле, де розміщена велика кількість важкої техніки, у тому числі танки», – розповів він.

Він уточнив, що табір новий і формується останніми днями, однак вже є достатньо великим. Зі слів місцевих мешканців, це поле довжиною 3-4 км, яке повністю заставлене технікою.

Також там є наметове містечко та навіть польовий шпиталь – намети зі знаком медичної служби – і кухня. Є всі ознаки того, що це буде одне з місць, куди будуть стягуватися війська, розповідає Левієв.

«Таких місць, вочевидь, буде більше одного. Адже в одному місці всю техніку, яка зараз рухається, не розмістити», – додав він.

Зі слів Руслана Левієва, новий військовий табір розташований неподалік України.

«Якщо дорогою, це близько 170 км. Тобто цілком реально для техніки зробити марш-кидок за добу», – уточнив він.

Також є відео від очевидця з колоною бронеавтомобілів «Тигр» та бортових «Камазів» для перевезення людей. Зокрема модифікацій, які зазвичай використовує спецназ та розвідка. Колона рухала з боку польового табору та Воронежа ближче до кордону із Україною.

«Це схоже на відпрацювання сценарію, коли групу розвідки і спецназу засилають ближче до лінії зіткнення, щоб провести рекогносцирування та передати дані в основний табір», – резюмував він.

Розслідувачі також також стверджують, що нинішні переміщення російської армії біля кордонів України є найбільшими з часів боїв за Дебальцеве взимку 2015 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія стягнула військову техніку до кордону з Україною, табір зайняв 3 кілометри поля
08 квітень, 2021, 06:29