На Вінничині фермери виростили яблука з тризубами. ВІДЕО

На Вінничині фермери виростили яблука з тризубами. ВІДЕО
Диво-фрукт з українським тризубом виростив фермер із Вінниччини Олег Гладько. Під яблунями він має 40 гектарів землі недалеко від обласного центру.

Урожаї невеликі, тому вирішили разом із дружиною приваблювати клієнтів креативом, - пише газета "День".

Коли плоди почали дозрівати, наліпили на них наклейки-трафарети у формі тризуба. Перший раз не вийшло, бо яблука наливалися, а наклейки залишалися і псували фрукт. Тому вдруге замовили наклейки з матеріалу, який розтягується, — тепер яблука дозрівають разом із наклейкою. За патріотичними фруктами вже стоїть черга — їх спеціально замовляють на фруктові композиції та подарунки до свята.

«Цього року Україна святкує 30-річницю Незалежності. Тому вирішили зробити наліпки у формі тризуба, вже отримали на фрукти гарне замовлення, — розповідає дружина фермера Надія Гладько. — Для того, щоб отримати зображення, на фрукт наклеюємо наліпки, коли плоди ще не мають рум’яних боків. Наліпка залишається на яблуці кілька днів, якраз у той період, коли воно «засмагає». Потім її можна наклеїти на інший фрукт, якщо зіпсована — викидаємо. Найкраще для нанесення трафаретів підходять червонобокі сорти — такі сорти, як Хоней Крісп, Чемпіон чи Лігол. Людям наші яблука дуже подобаються, особливо дітям. Домашні і соковиті набагато корисніші, аніж заморські банани та апельсини».

Господарі саду не вперше експериментують з наліпками, раніше на яблука вони наносили трафарети у формі «смайликів» чи з надписом «I love you».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодцi!
Відповісти
Останні новини
На Вінничині фермери виростили яблука з тризубами. ВІДЕО
14 серпень, 2021, 03:18