Що потрібно зробити, аби даішники перестали брати хабарі? ПИТАННЯ ДНЯ

Що потрібно зробити, аби даішники перестали брати хабарі? ПИТАННЯ ДНЯ
Вчора, у вівторок, 14 лютого рішенням суду закрили сайт «Дорожній контроль». Ресурс, який публікував матеріали про порушення закону працівниками Державтоіспекції, тимчасово закрили через скаргу на нього …інспектора ДАІ.

В принципі матеріали, публіковані «Дорожнім контролем», хоч і були завжди популярними серед інтернет-аудиторії, ні в кого здивування не викликали: неприязнь (м’яко кажучи) водіїв до інспекторів давно стала тотальною.

Основна претензія до «продавців смугастих паличок» - їх повальна готовність за гроші продавати свою лояльність до порушників правил дорожнього руху. Зі слів багатьох автолюбителів – набагато повальніша за таку готовність у медиків чи чиновників.

«Що ж потрібно зробити, аби інспектори ДАІ перестали брати хабарі?», - поцікавився ВолиньPost у читачів.

Сергій Григоренко, депутат Луцької міської ради, 33 роки:

«Потрібно, як і в будь-якій справі, застосовувати метод батога та пряника. У Грузії підвищили заробітну плату правоохоронцям у 5-10 разів, але разом з тим ввели жорсткий законодавчий і адміністративний контроль за працівниками.

Зараз в Україні заробітна плата сержанта - тисяча вісімсот гривень. А форму вони повинні купувати за власний рахунок, екіпаж ДАІ заправляє за свої гроші, адже їм дають 40 літрів, ремонтують - також за свої.

Плюс з неофіційних джерел відомо, що керівництво вимагає гроші.

Коли людина має маленьку зарплату, має сама купувати форму, заправляти і ремонтувати машину - так і створюється система для хабарів.

Якщо ж цим людям дати в кілька разів більшу зарплату, забезпечити формою, утримувати машини за державні гроші плюс ввести жорсткий контроль - це вирішить проблему хабарництва.

До того необхідно провести переатестацію працівників, аби залишилися найкращі».

Юрій Трішин, начальник автотранспортного відділу, 51 рік:

«Потрібно не давати хабарів. А для цього необхідно вивчити правила дорожнього руху і не порушувати їх. А якщо ганяють - то або плати штраф через суд, або хтось "відмазуйся" полюбовно.

Адже якщо, наприклад, штраф становить 150 гривень, то в якості хабара «даішнику» буде достатньо 100 гривень. Ніби то і економія в 50 гривень, але так і росте хабарництво зі згоди самих же водіїв.

Я вважаю, що в тому, що ДАІ бере хабарі, вині більше водії. Вони ж порушують правила, провокуючи «даішників», або і взагалі не знають ПДР. Як кажуть, права купив, а їздити не купив.

А чого б правоохоронця не підзаробити на таких? Йде якийсь «лох» і йому намагаються нав’язати штраф. Тут не так, то не так, а ми тобі зараз протокол напишемо, права заберемо. Або домовляємось…»

Андрій Котищук, бізнесмен, 29 років

«Потрібно не порушувати правила дорожнього руху. Коли їдеш спокійно і правильно, то спровокувати «даішника» просто немає чим.

Не вірю в те, що працівник ДАІ може знайти порушення у будь-якому випадку, як суворий екзаменатор до студента на сесії. Типу, а де аптечка, а де вогнегасник? Якщо все в порядку, то все у порядку.

Це, навпаки, водій ще може довести вину «даішників» про підстави зупинки автомобіля, якщо добре знає свої права.

Я хабарі не даю і ніколи не давав. Якщо ж попадаєшся на порушенні правил ПДР, то плати вже штраф через суд».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Юрій Трішин ну й у вас коментар. Зараз багато водіїв мають відеофіксатори, і дуже добре видно, коли людина не порушила нічого, а її зупиняють і начинається.....просте вимагання хабара. Хай не беруть, то ніхто не буде давати.
Відповісти
Дают потому, что таким способом решать вопросы быстрее и удобнее. Как говорила одна моя знакомая: "Легше дати, ніж пояснити, чому ти не хочеш".
Відповісти
Да брєд це всьо.
Я за 4 роки активного стажу роботи (кожен день на колесах по 150 км мінімум) ні разу не бачив щоб вимагали хабаря.

Да зупиняли порівняно без причини. хухнув в трубочку та й відпустили. Взагалі вважаю що зупинити і перевірити документи ДАІшники мають право тому що завдяки цьому можна завчасно зупинити п*яного водія (або зі станом здоров*я не придатним для водіння) чи то взагалі вкрадену машину найти.

Мому знайомому так і пощастило. Йог омашину вкрали а через пів години вона вже була піймана інспекторами для перевірки документів. Те що машину вкрали його повідомили вже телефоном.

Не придирайтесь до людей. Вони з неба порушення не беруть.
Щоб не платити хабарі у вас є 3 варіанти
а) не порушувати)
б) не їздити
в) платити через суд.

Хто платив через суд і т.д. той знає що краще на місці домовитись.

А взагалі було б чудово якщо б штрафи можна було б на місці офіційно через якийсь автомат в машині інспектора оплачувати. Не згоден? Тоді копія протоколу і в суд. ось і все.
І всі довольні і чуток але казна попвниться і спокій
Відповісти
Останні новини
Що потрібно зробити, аби даішники перестали брати хабарі? ПИТАННЯ ДНЯ
15 лютий, 2012, 14:36