Луцький стоматолог відповів, чи безпечно лікувати зуби «під наркозом»

Луцький стоматолог відповів, чи безпечно лікувати зуби «під наркозом»
Лікувати зуби у медикаментозному сні, або, як ще кажуть, «уві сні», «під наркозом», можна і дітям, і дорослим, однак до цієї процедури не варто ставитися легковажно і, якщо це можливо, бажано обходитися без неї.

Про це йшлося у програмі «Ранок LIVE» на 12 каналі 2 листопада.

За словами хірурга-стоматолога, власника стоматології PRIME DENT Андрія Мякушка, лікування зубів в умовах медикаментозного сну зазвичай доцільне тоді, коли немає можливості налагодити психологічний контакт із пацієнтом, зокрема з дитиною.

«Якщо з пацієнтом не вдається знайти психологічного контакту, то стрес, який людина може пережити, якщо не використовувати цю маніпуляцію, шкодить організму набагато більше, ніж сама маніпуляція медикаментозного сну», – стверджує лікар.

«У медикаментозному сні можна робити все, але, звичайно, ми в першу чергу робимо ті маніпуляції, які найбільше страхають пацієнтів. Якщо це діти – то банальне лікування карієсу і його ускладнень, а дорослі найбільше бояться видалення зубів. Є пацієнти, які бояться імплантації, кісткових пластик. Для них ця процедура незамінна», – пояснює Андрій Мякушко.

Водночас він застерігає, що медикаментозний сон – це досить складна медична процедура, і ставитися до неї легковажно не можна.

«Перед процедурою медикаментозного сну обов’язковий огляд лікаря, під час якого потрібно вирішити, чи дійсно людині потрібен цей вид лікування. Тому що є багато таких страхів, які можна подолати, просто поспілкувавшись із людиною, заспокоївши її. І досить часто можна відмовити пацієнта від медикаментозного сну», – запевняє медик.

Він каже, що медикаментозний сон можна застосовувати з будь-якого віку.

«Найменшому нашому пацієнтові було 1 рік і 2 місяці. На жаль, бувають і такі випадки. І це дуже добре, що батьки не зволікають із лікуванням», – додав він.

Протипокази до цієї процедури – гострі інфекційні захворювання та загострення хронічних недуг.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький стоматолог відповів, чи безпечно лікувати зуби «під наркозом»
02 листопад, 2021, 18:36