На Волині військовий ліцей потребує будівництва спорткомплексу

На Волині військовий ліцей потребує будівництва спорткомплексу
У волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, який має відділення в Луцьку та Ковелі, навчається більше тисячі учнів. Щодо останнього відділення, то на створення належних умов для ліцеїстів потрібні чималі вкладення.

Про це розповів керівник обласного ліцею імені Героїв Небесної Сотні Павло Боснюк під час обласних бюджетних слухань, пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, ліцей виграв 14,8 мільйона гривень у проекті МОН «Спроможна школа для кращих результатів» на реконструкцію корпусів, розташованих у колишньому санаторії «Турія». 9,6 мільйона гривень виділили з обласного бюджету. Усі роботи мають бути виконані до 15-20 грудня, запевнив керівник закладу Павло Боснюк. У Ковелі вже відбулося обговорення детального плану території, де розташовані корпуси.

Зі слів Павла Боснюка, в корпусах, розташованих у колишньому санаторії Турія, ще чимало роботи. Не всі батьки задоволені умовами, каже він, є й такі, хто пише заяви з проханням перевести дітей на навчання з Ковеля до Луцька.

Як додає: закладу вдасться зекономити на водопостачанні, адже скоро мають запустити в роботу свердловину, тож ліцей стане автономним й незалежним від централізованого водопостачання. Також необхідно завершити утеплення всіх будівель, аби економити кошти на споживанні енергоносіїв.

Одна з головних проблем закладу – відсутність спорткомплексу.

«Нині ми використовуємо пристосовані приміщення, а батьки через це атакують, бо є діти зі спортивними досягненнями і вони розраховують, що ті продовжать займатися спортом і триматимуть свій рівень», – зауважує керівник ліцею.

Саме тому заклад подав проект добудови спортзалу на конкурс ДФРР. Вартість будівництва – 28 мільйонів гривень. Щоправда, чи пройде цього року конкурсний відбір цей об’єкт – невідомо.

Нагадаємо, за попереднього керівництва санаторій «Турія», що в Ковелі, примусово доводили до банкрутства, штучно заводили у борги, аби продати за безцінь і приватизувати. Але завдяки спільним зусиллям депутатів облради попередньої каденції та особистому втручанню тодішнього голови облради Ігоря Палиці санаторій вдалося залишити у комунальній власності. Майновий комплекс «Турії» у 2016 році передали обласному військовому ліцею. З того часу там тривали ремонтні роботи, бо він був у занедбаному стані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.