У Луцьку жителі 8 вулиць залишилися без світла через помилку комунальників. ВІДЕО

У Луцьку жителі 8 вулиць залишилися без світла через помилку комунальників. ВІДЕО
Мешканці восьми вулиць у Луцьку другий день – без електропостачання через те, що комунальники перекопали силовий кабель.

Про це розповів Суспільному технічний директор ПрАТ "Волиньобленерго" Богдан Сухнацький.

Наразі без електроенергії частково будинки на Володимирській, Рєпіна, Садовій, Степовій, Тарасова та Волинській. Повністю без світла – мешканці вулиць Шишкіна та Айвазовського.

Ремонтні роботи біля кладовища на Володимирській розпочалися 17 листопада. Робітники Луцькводоканалу ліквідовували тут порив водогону. Як розповів тракторист бригади Володимир, під час копання пошкодили електролінію.

"Як погодження зробили, мені сказали копати – я копав. Я ж не приїхав, як до дядька в полі копати, а все по документах. Це водоканал погоджував з електромережами, не знаю, хто налажав і куди налажав", – каже тракторист.

Мешканка приватного будинку на Володимирській Людмила Гордійчук розповіла, що електрику і воду відімкнули вчора опівдні. До вечора водопостачання відновили. Світла немає другий день.

"Двоє малесеньких дітей в хаті. Генератор позичили. Цілу ніч чоловік не спав, слідкував, щоб все нормально було. Палили котел, в нас на дровах. Так викручуємось", – додала лучанка.

За коментарем Суспільне звернулося на підприємство "Луцькводоканал", робітники якого здійснювали ремонт водогону. Зі слів заступника директора Святослава Дмитроца, схеми, на яких позначені комунікації, робили у 80-х роках. Силовий кабель прокладений над трубою.

"Чи через певні якісь неточності в старих виконавчих документах, чи певно, що були зміщені розміри прив’язок, що призвело до такої ситуації. Поки ми не усунули свої ушкодження, не відновили працездатний стан водогону, енергетики не змогли приступати до виконання робіт по усуненню пошкодження кабелю", – пояснює Святослав Дмитроца.

Технічний директор ПрАТ "Волиньобленерго" Богдан Сухнацький ситуацію називає форс-мажором. З його слів електрики наразі роблять резервну мережу, щоб забезпечити електропостачання, лише після цього приступлять до відновлення основної мережі.

Зі слів Богдана Сухнацького, до кінця дня електропостачання в будинках планують відновити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
є норми згідно яким розробка грунту біля кабельних мереж проводиться вручну(два метри в одну та іншу сторону якщо не помиляюсь) але роботягам було лінь і вони пустили в хід ківш ескаватора...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку жителі 8 вулиць залишилися без світла через помилку комунальників. ВІДЕО
18 листопад, 2021, 21:35