На Волині мама підлітка через суд відмовилася від ID-картки з чіпом

На Волині мама підлітка через суд відмовилася від ID-картки з чіпом
Волинський окружний адміністративний суд зобов'язав ратнівський відділ Державної міграційної служби видати 16-річному юнаку паспорт у вигляді книжечки. З таким проханням цьогоріч до управління звернулась матір хлопця, але їй відмовили, пояснивши, що наразі видають лише ID-картки. Втім, приймати паспорт нового зразка жінка та її син не захотіли, оскільки такий документ містить в собі чіп з персональними даними, а від їхньої обробки вони вирішили відмовитись.

Про це пише ZAXID.NET.

Як йдеться в рішенні Волинського окружного адміністративного суду від 3 грудня, цьогоріч матір 16-річного хлопця завернулась з заявою до ратнівського відділу Державної міграційної служби, аби її сину видали паспорт у формі книжечки. Втім, жінці відмовили, мотивувавши це тим, що наразі всім громадянам видають id-картки, а книжечки лише у випадку, якщо є рішення суду.

Жінка подала позов з вимогою визнати відмову протиправною. «Позивач вважає, що відповідач, відмовляючи її сину в оформленні паспорта у формі книжечки, грубо та безпідставно порушує його законні права та інтереси, оскільки ID-картка містить в собі безконтактний електронний носій із персональними даними, від обробки яких він відмовляється», – йдеться у матеріалах справи.

У суді послались на висновки Великої Палати Верховного суду, зроблені щодо подібної справи. У вересні 2018 року судді зобов'язали органи Державної міграційної служби видавати паспорти-книжечки громадянам, які відмовляються від ID-карток через релігійні переконання.

Відтак суддя Тетяна Димарчук зобов'язала ратнівський відділ управління Державної міграційної служби видати юнаку паспорт у вигляді книжечки. Оскаржити рішення можна впродовж 30 днів у апеляційному суді.

Головне фото - ілюстративне

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В московську Кирилову секту ходить ?
Відповісти
заборонити цю секту московську, нехай на її місці буде пам*ятник Бандері і кішкам яких він задавив на славу Неньки і Фатерлянду
Відповісти
Останні новини
На Волині мама підлітка через суд відмовилася від ID-картки з чіпом
08 грудень, 2021, 15:29