Чим лікуватимуть українців від коронавірусу. СПИСОК

Чим лікуватимуть українців від коронавірусу. СПИСОК
Уряд спростив процедуру державної реєстрації ліків проти COVID-19 для екстреного медичного застосування. МОЗ вже закупило 2 препарати та підписало угоди зі ще двома виробниками.

Про це повідомляє Канал24, посилаючись на МОЗ.

Для лікування COVID-пацієнтів у стаціонарах МОЗ закупило Ремдесивір та Тоцилізумаб. Окрім цього, МОЗ підписало угоди на закупівлю Молнупіравіру та Паксловіду.

В Україну мають доставити понад 66 тисяч флаконів Ремдесивіру та понад 3 тисячі флаконів Тоцилізумабу.

"Пацієнти із COVID-19 й надалі будуть користуватись сучасними та дієвими методами лікування. Для цього у грудні було оновлено протокол "Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)", – йдеться в повідомленні.

Також відомство вже підписало догорів на поставку 300 тисяч курсів Молнупіравіру, який використовують для амбулаторного лікування COVID-19. Завдяки цьому препарату можна запобігти перехід захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого у груп ризиків.

Щодо препарату Паксловід, то попередній договір уклали на закупівлю 300 тисяч курсів лікування.

"Для ефективного лікування пацієнтів раніше Кабмін спростив процедуру державної реєстрації лікарських засобів від COVID-19 для екстреного медичного застосування", – додали у відомстві.

Що відомо про препарати
Ремдесивір – Внутрішньовенний препарат, який розробила американська компанія Gilead Sciences для боротьби з лихоманкою Ебола, але препарат виявився неефективним у боротьбі з цією інфекцією. Після цього його почали досліджувати в ефективності проти коронавірусу. Щоправда, ВООЗ не рекомендує Ремдесивір для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19. Результати не показали значного впливу препарату Ремдесивіру на одужання пацієнтів.

Тоцилізумаб – Препарат діє безпосередньо на запалення, яке провокує COVID-19. Він знижує гіперактивність імунної системи, яка є причиною дихальної недостатності й тим самим допомагає людині не задихнутись. Тобто він не впливає на сам вірус, тож для профілактики його приймати немає сенсу. Він використовується лише у важких випадках.

Паксловід – противірусний препарат, розроблений компанією Pfizer.
Паксловід містить нірматрелвір, який пригнічує білок SARS-CoV-2, щоб зупинити реплікацію вірусу, і ритонавір, який уповільнює розпад нірматрелвіру, щоб допомогти йому залишатися в організмі протягом більш тривалого періоду у вищих концентраціях.

Молнупіравір – препарат блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Це має запобігти розмноженню вірусу і знизити ризик тяжкого перебігу хвороби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.