Волинянин відсудив у Табачника стипендію від Януковича

Волинянин відсудив у Табачника стипендію від Януковича
Волинянину Олександру Топорівському (на фото) довелося звернутися до суду, щоб йому виплатили президентську стипендію.

23-річний хлопець із селища Жовтневе, що поблизу Нововолинська, став іменним стипендіатом ще 2011 року, але обіцяної нагороди від Міністерства освіти і науки не отримав, - пише Волинь-нова.

Втомившись оббивати пороги різних інстанцій у пошуках правди, хлопець подав до суду.

Юнак став переможцем Міжнародного мовно–літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Він виконав запропоновані завдання на максимальну кількість балів і виборов річну президентську стипендію.

Щомісяця міністерство мало виплачувати йому тисячу гривень. Два роки чекав обіцяного, а потім зрозумів, що поставити крапку в цій історії допоможе тільки суд.

"Переконався, що інакше справу не вирішити. Якийсь час міністерство перекладало відповідальність на Київську академію міжнародної економіки та міжнародних відносин, де навчався. Але приватний виш не може зі свого бюджету виплачувати державні нагороди. Потім звертався в Адміністрацію Президента, в прокуратуру, в районну адміністрацію… Ніде не отримав конкретних відповідей. Терпець увірвався – і подав позов до суду", — розповідає Топорівський.

Тільки після цього в Міністерстві згадали про хлопця і про ще 20 студентів, яким заборгували іменні виплати. Під час судового засідання вирішили укласти так звану мирову угоду. Верховна Рада має внести зміни до бюджету, і тільки тоді всім студентам пообіцяли перерахувати заслужені кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То він ще нічого й не вирішив...
Відповісти
Одним словом це тільки він думає що щось виграв, а реально знову програв!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Є ще виконавча служба,яка може стягнути за рішенням суду,а може і ні.Краще б було якби кошти були стягнуті з кишені Табачника.
Відповісти
Останні новини
Волинянин відсудив у Табачника стипендію від Януковича
10 вересень, 2013, 10:39