Депутати не захотіли «революції» в міськраді

Депутати не захотіли «революції» в міськраді
Посилення контролю над формуванням бюджету депутатам не під силу, адже вони не можуть впоратися з тим, що задекларовано у регламенті міськради, – вважає депутата Луцької міськради Анатолій Бірюков.

Про це йшлося під час 2-го пленарного засідання 45-ої сесії міськради 26 вересня.

Депутат Луцької міськради Андрій Осіпов знову запропонував депутатам прийняти «основоположний» документ, згідно з яким збільшуються права депутатів під час формування міського бюджету.

«Цей документ стане революційним. Наразі ж депутати майже не беруть участі у формуванні бюджету», – переконаний Осіпов.
У відповідь на це депутат Анатолій Бірюков зауважив, що не бачить нічого нового і революційного у запропонованому Осіповим документі.

Бірюков зазначив, що наразі будь-який депутат, якщо виконує свої повноваження, має право брати участь в розробці проекту міського бюджету, брати інформацію у головних розпорядників, подавати пропозиції, брати участь у засіданні бюджетної комісії.

«А посилювати і доповнювати це право нічого не дає. Просто треба виконувати зазначене в регламенті. А ми не виконуємо, що є, і хочемо ще більше вносити. Покращувати можна тільки тоді, коли виконуєш, що є», – додав він.

Утім, Андрій Осіпов зауважив: якщо робити те, що пропонує Бірюков, і таким шляхом збирати фінансову інформацію, то потрібно подати умовно 300 запитів. А опрацювати отриману інформації потребує багато часу.

«Критикувати можна тільки тоді, коли брав участь у його розробці, або точно знаєш, що такий документ не потрібен», – додав депутат.

Та ці аргументи не переконали більшість депутатів міськради, які не підтримали проект рішення щодо бюджетного регламенту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині – уже понад 400 ОСББ
26 вересень, 2013, 15:10
Депутати не захотіли «революції» в міськраді
26 вересень, 2013, 14:49
У Ковелі продають магазин
26 вересень, 2013, 14:41