Волинь має ліквідувати борги за газ до весни

Волинь має ліквідувати борги за газ до весни
До кінця лютого обласні та міські бюджетні установи, підприємства та організації мають анулювати борги за спожитий газ.

Про це йшлося 23 лютого під час наради голови облдержадміністрації з головами міст обласного значення з питань розрахунків споживачів за використаний природний газ.

За словами губернатора Бориса Клімчука, Волинь – в числі хороших платників. І наразі стоїть запитання: як держава розрахується за «важкий місяць лютий» з російською стороною за спожитий газ? Як сказав Клімчук, 7 березня минає термін розрахунків з «Газпромом» і Україна має сплатити серйозну суму.

«Держава має кілька виходів. Перший, головний і самий логічний – це кошти за спожитий газ підприємствами, організаціями і установами України. Всі інші – менш правильні, наприклад, банківські кредити, які потім лягають на бюджет», - розповів Борис Клімчук.

Щодо закладів медицини та освіти, то, як повідомили керівники цих обласних управлінь, до кінця лютого всі існуючі борги за газ анулюються.

Що до боргів міста Луцьк, то міський голова Микола Романюк зауважив: місто винне 14,5 мільйона гривень. Проте мер поцікавився в Клімчука про кошти, які мають надійти із держбюджету для погашення цих боргів.

Волинський губернатор запевнив луцького мера, що вже надіслав відповідна листи всім міністерствам і службам, навіть СБУ.

Потому Микола Романюк сказав: якщо бюджетні організації розрахуються і все буде як належно, то 14,5 мільйона гривень боргів погасять.

Похвалив Борис Клімчук місто Ковель.

«Хороша робота вашої управлінської команди. Олегу (Олег Кіндер - мер Ковеля) привіт і найліпші побажання. В цій частині ми не маємо до вас претензій», - зазначив губернатор.

Потому Клімчук звернувся до постачальників тепла, мовляв, якщо бізнесові структури не розраховуватимуться за газ, «то це ваші болячки». А бізнес – «або бере газ і на 100% платить, або не бере взагалі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь має ліквідувати борги за газ до весни
23 лютий, 2012, 12:51