Будні пологового відділення Рожищенської райлікарні. ФОТО

Будні пологового відділення Рожищенської райлікарні. ФОТО
Пологове відділення Рожищенської РЦЛ має статус «Лікарня доброзичлива до дитини».

Такий статус присвоюється закладам охорони здоров’я України, які надають допомогу матерям та дітям відповідно до вимог Розширеної Ініціативи ВООЗ/ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини», - пише Слово Волині.

В основу Ініціативи покладені Принципи підтримки грудного вигодовування. Даний статус присвоюється рішенням Координаційної ради міністерства охорони здоров’я України.

У відділенні, де розпочинається життя людини, намагаються забезпечити комфорт матері і малятка. Тут є два відділення: дородове і післяродове. В останньому зараз іде ремонт за кошти благодійного фонду «Європейський вектор».

У дородовому відділенні сучасний ремонт зробили кілька років тому.

Тут є 10 ліжок, кажуть, що місця вистачає усім.

«Для роботи пологового характерна циклічність. То затишшя, а потім родять по кілька жінок одночасно. Пік зазвичай припадає на початку року – в січні або лютому, потім сплеск у кінці червня – на початку липня. Тоді під кінець серпня починають родити. Ще багато пологів у жовтні», - розповідає в. о. заввіділення Наталя Главська.

У Рожищах 96% пологів – партнерські. Жінки охоче народжують з чоловіком або мамою. Лікарі кажуть, що така практика дуже позитивна.

Народжують на ліжках-трансформерах, які привезли з Німеччини. Їхня перевага в тому, що можна регулювати висоту і положення.

Також для породіль є душова кабінка.

Лікарі кажуть, що останнім часом побільшало патологій. Серед вагітних почастішали захворювання нирок, патології серця, анемії. На випадок ускладень у новонароджених працює кабінет інтенсивної терапії.

Часто приїздять у Рожищенську лікарню приїздять народжувати з Львівщини. Буває, що у районній лікарні народжують й іноземки, бо поряд - міжнародна траса.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже сподобалось народжувати, прийду ще.
Відповісти
Останні новини
Будні пологового відділення Рожищенської райлікарні. ФОТО
22 жовтень, 2013, 13:48