У Луцьку поляки та українці говорили про євроінтеграцію

У Луцьку поляки та українці говорили про євроінтеграцію
У Луцьку поляки та українці сформували рекомендації для місцевої влади, як пришвидшити євроінтеграцію України.

24 жовтня у Волинському інституті економіки та менеджменту в межах реалізації проекту відбувся круглий стіл на тему: «Модель ефективної ЗЕД України з ЄС на прикладі співпраці з V4: проблеми, ризики, перспективи», - повідомили у прес-службі вишу.

Участь в ньому взяли: начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Андрій Ломага, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Віра Кудрявцева, Консул Республіки Польща в Україні у м. Луцьку Беата Бживчи, профессор, ректор Волинського інституту економіки та менеджменту Артур Горбовий, доктор, професор Honoris Causa ВІЕМ, ректор Старопольської вищої школи в Кельцах Ян Телюс, декан економічного факультету Ставропольської вищої школи (м. Кельце, Республіка Польща) Вацлав Котлінскі, керівник відділу міжнародної співпраці і маркетингу Ставропольської вищої школи (м. Кельце, Республіка Польща) Себастьян Яблонські, а також професорсько-викладацький склад та студенти ВІЕМ обговорювали проблемні питання, пов’язані з довідом Польщі щодо вступу в ЄС.

Тематика обговорення була досить широкою. Зокрема, говорили про участь Волинської області у транскордонному співробітництві, економічну співпраця Луцька з містами-побратимами Польщі, бізнес-середовище, економічний стан галузевого ринку Польщі та шляхи співпраці з Україною.

Наприкінці заходу представники влади, науковці та практики сформували рекомендації для місцевих органів самоврядування, установ та організацій. Кожен на своєму місці не на словах, а на ділі, робитиме посильні кроки до євроінтеграції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Європа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.