Ващук залишили «почесною»

Ващук залишили «почесною»
Народному депутату з Волині Катерині Ващук залишили звання «Почесний громадянин Волині».

Про це стало відомо під час 22-ої сесії Волиньради 13 листопада.

За словами ініціатора проекту рішення про позбавлення Катерини Ващук звання «Почесного громадянина Волині» Олександра Пирожика, він вважає, що варто скористатися одним із пунктів порядку присвоєння цього звання. Мовляв, він стосується того, що забрати звання «почесного» можна за дії, несумісні з тим, щоб носити це звання. А це – саме той випадок.

Із ним погодився й депутат Святослав Боруцький. «Кандидатура має бути моральним авторитетом для волинян, а не даватися за якісь прислуговування чи послуги», – зазначив він.

Депутат Ігор Гузь також підтримав проект рішення Пирожика від імені фракції ВО «Батьківщина» в облраді. «Катерина Ващук знаходиться в орбіті ПР. І щодо закону про мову ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати, що руками цього депутата і інших знищується українська мова», – додав він.

Голова Волиньради Володимир Войтович своєю чергою зауважив, що голосуватиме проти рішення позбавити Катерину Ващук звання «Почесного громадянина Волині». «Я не сумніваюся, що ми вчинили правильно», – висловився він.

Після обговорення проект рішення так і не підтримали. «За» проголосувало лише 16 обранців громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ващук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.