Очевидці розповіли, як розганяли Євромайдан. ВІДЕО

Очевидці розповіли, як розганяли Євромайдан. ВІДЕО
Учасники Євромайдану розповіли, як "Беркут" розганяв Євромайдан в Києві.

Сьогодні близько четвертої години ранку Євромайдан припинив своє існування через атаку "Беркуту", - пише ТСН.

Соціальні мережі рясніють подробицями очищення Майдану Незалежності бійцями "Беркуту". Користувачі соціальних мереж пишуть, що "Беркут" розігнав Євромайдан за хвилини.

"Все закінчилося", "Кінець першої дії. Завіса", - емоційно повідомляють у Twitter. Людей із Майдану вивозять "швидкими". Очевидці подій кажуть, що люди не чинили опору правоохоронцям, бо спали або сиділи. Центр Києва нагадував зону бойових дій.



Очевидці подій стверджують, що лунали крики жінок, яких бив "Беркут", а тікаючих людей переслідували аж до Прорізної і Михайлівської, велика частина мітингувальників опинилася у автозаках.

Також є повідомлення про те, що правоохоронці стріляли в повітря. Нині весь Майдан обгороджений парканом, комунальники прибирають та встановлюють новорічну ялинку.

"Більше ніякої міліції із народом", - пишуть у соціальних мережах і закликають людей вранці виходити, якщо не на Майдан Незалежності, то хоча б на інше місце.

Киян закликають допомагати пораненим та надавати їм медичну допомогу.

Як повідомив один з активістів Євромайдану Зорян Шкіряк, "жорстока зачистка Майдану відбулася о 4.10. Понад 2 000 озброєних спецназівців проти кількох сотень мирних демонстрантів. Били всіх без виключення. Кийками, ногами, шумові гранати, травили газом. Зв'язок лежав понад годину. Десятки затриманих. Вони навіть після зачистки розганяли людей, що збиралися більше трьох. Ми з Андрієм Шевченком, Лідією Котеляк та Володимиром Бойком та Оксаною Продан залишаємось тут", - пише Українська правда.

За даними 5 каналу, на початку шостої ранку на територію майдану біля стели Незалежності заїхав КаМаз, комунальники почали прибирання території після бійки та розтрощеня усього реквізиту, який використовувався на майдані під час мітингів

Увесь периметр площі оціплено Беркутом у кількості кількох сотень, виставлено огорожі та щити. Обабіч на вул.Інститутській стоять кілька автобусів спецпризначенців, міліція та "швидка".

Інший ативіст Євромайдану Євген повідомив на своїй сторінці у Facebook: "Наразі патрулі "Беркуту" та автобуси з міліцією патрулюють нічний центр. Шукають тих, хто утік чи уцілів. Добивають і пакують в автозаки. Коли штурмували, лупили нещадно. Дівчат, жінок. Усіх".

За даним очевидців, під час зачистки Майдану Беркут бив усіх без розбору, навіть перехожих та тих, хто сидів на лавках на вул. Хрещатик.

Як повідомляє кореспондент "Української правди" з Майдану, станом на 5 ранку "Беркут" щільним кільцем зайняв майдан Незалежності.

За даними очевидців, до лікарні відвезли від 20 до 30 постраждалих, зараз на Майдані чергує одна машина "Швидкої допомоги", площу прибирають, їздять поливальні машини.

Керують процесом люди в цивільному з протилежного боку площі. Активістів відтіснили в підземний перехід.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пі*да янику!!!
урод!!!
а потім скаже що ніякого наказу не давав, вони перші почали напавши на беркут!
невже ніхто не може в цьому допомогти нашій державі? невже не видно що робиться в державі? еоли це вже блудство закінчиться???
Відповісти
хохли – нікчемні тупі бидлюки
нічого не вміють окрім бути бидлюками
нічого не хочуть окрім бути бидлюками
але життя хитріше за хохлів – воно їх знищує виродків клятих
Відповісти
Може ти й Берко, але скоріше Пітушок
Відповісти
Півник, курочка гриль, пернатий гоблін ось хто ти.
Відповісти
Ви тварі беркута ви давали клятву народу україни ублюдки а ви їх гасите. Вас сук ростріляти всіх на майдані
Відповісти
Тобі перш за все потрібно знати дві речі : По перше "Холол" - це "Син Бога Сонця" - це про укараїнців, а по -друге "Скажи маленькій людині що вона робить велику справу - і роби з нею що хочеш" - це про тебе, ти є зброя в чужих руках, але твоїй душі за все відповідати ( на другий раз не підписуйся "Беркут" - пташки не позорь)
Відповісти
ВСТАВАЙ,УКРАЇНО,ВСТАВАЙ,НАРОД ПІДНІМАЙСЯ З КОЛІН!!!!
Відповісти
Просто жах ,наша влада -це не влада ,а бидло .....а якщо б беркут був гідним ,то пішов би за народом ,а не за бидлом....Всіх просто розстріляти треба !!!
Відповісти
тварини!!!!!НАРОДНИЙ ГНІВ не ЗУПИНИТИ Ати БЕРКУТ ТВАРИНА!!
Відповісти
СОЮЗ ЗАПХАЙТЕ В ЖОПУ!!! А МИ ЙДЕМО у ЄВРОПУ!!!!
Відповісти
Нелюди,били всіх без виключення.Вагітних жінок,дітей,студентів!Ганьба таким людям,а потім це мурло нас буде вітати з новим роком!Тварюки,Янукович показав усьому українському народу,куди він веде україну!!!
Відповісти
Останні новини
Євроланцюг в Луцьку. ВІДЕО
30 листопад, 2013, 07:00
Очевидці розповіли, як розганяли Євромайдан. ВІДЕО
30 листопад, 2013, 06:55
«Беркут» зніс Євромайдан
30 листопад, 2013, 05:31