Apple показала новий iPad

Apple показала новий iPad
У Сан-Франциско генеральний директор американської компанії Apple Тім Кук представив кілька нових продуктів, найбільш очікуваним з яких став новий планшетний комп'ютер iPad.

Зовні планшетний комп'ютер від Apple виглядає як і попередня версія - iPad 2. Але на відміну від iPad 2, новий планшет оснащений швидкісним чотирьохядерним процесором і екраном, що дозволяє показувати відео високої чіткості.

Крім того, iPad тепер підтримує стандарт зв'язку четвертого покоління - LTE. Швидкість передачі даних в мережах LTE може досягати 326,4 Мбіт/c. Для порівняння, швидкість в мережах зв'язку третього покоління досягає 3,6 Мбіт/с.

За словами директора Apple з маркетингу Філа Шіллера, ця швидкість дозволяє користувачам дивитися відео високої роздільної здатності (HD) в режимі онлайн. Але мережі LTE тільки починають будуватися, так що iPad підтримує і всі варіанти стандарту 3G - і GSM, і CDMA.

Як і очікувалося, новий iPad має екран, що дозволяє показувати зображення високої чіткості. Екран зроблений за технологією Retina, що дозволяє досягати максимальної чіткості, яку здатне вловлювати людське око. Екран Retina вже є у iPhone і iPod. Роздільна здатність нового iPad - 2048 × 1536 пікселів.

Apple оновила вбудовану в задню панель планшета камеру. Вона стала п'ятимегапіксельною і отримала об'єктив нової конструкції. Камера може знімати відео в роздільній здатності 1080 пікселів.

Апарат став трохи "товстішим", ніж iPad 2 - 9,4 міліметра проти 8,8, і важчим - 635 грамів проти 610 - повідомляє Lenta.ru.

За словами Шіллера, у Apple виникла проблема з презентацією iPad 3, оскільки його роздільна здатність більша, ніж у великого екрану, на якому демонструється презентація.

Крім того, продуктивність чотирьохядерного процесора A5x, як запевнив Шіллер, - в чотири рази вище, ніж у нового чотирьохядерного процесора Tegra 3 від NVidia. На задній панелі планшета знаходиться фотокамера з матрицею 5 мегапікселів. На камеру можна знімати відеоролики у режимі високої чіткості (Full HD).
Генеральний директр Apple Тім Кук на презентації iPad 3
Генеральний директр Apple Тім Кук на презентації iPad 3

Товщина iPad - 9,4 мм, вага - 635 г. Час роботи батареї при використанні зв'язку 4G складе 9:00, при використанні 3G - 10:00.

У США версія iPad, забезпечена тільки WiFi, буде коштувати $ 499 (16GB), $ 599 (32GB) і $ 699 (64GB).

Вартість на iPad з LTE - $629, $729 і $829 відповідно.

Передзамовлення на новий iPad можна зробити вже сьогодні - в США, Канаді, Великобританії, Франції, Німеччини, Швейцарії та Японії. У продажу гаджет з'явиться 16 березня.

Крім того, Apple представила нову версію мультимедійного пристрою Apple TV, інтерфейс якого тепер більше нагадує операційну систему iOS. Також Apple TV тепер теж підтримує «хмарну» систему зберігання і синхронізації даних - iCloud.

Як відзначив 7 березня Тім Кук, iPod, iPhone і IPad складають 76% прибутку компанії Apple. Цих пристроїв продали 172 мільйона штук.

Тім Кук на завершення презентації сказав: "В 2012 році буде ще багато всього. Ми тільки почали".



7 березня відбулася перша велика презентація продуктів Apple після смерті засновника компанії Стіва Джобса. Джобс помер 5 жовтня 2011 р., на наступний день після презентації останньої версії телефону iPhone 4S.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Vedomosti
Теги: Apple
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Apple показала новий iPad
07 березень, 2012, 22:08