Луцьк темний: 60 вулиць і 31 двір міста не освітлені

Луцьк темний: 60 вулиць і 31 двір міста не освітлені
У місті Луцьку станом на початок 2014 року не мають вуличного освітлення 60 вулиць та 31 прибудинкова територія. також 60 % мереж вуличного освітлення потребують негайної заміни.

Про це розповів головний інженер комунального підприємства "Луцьксвітло" Ярослав Солтисюк на оперативній нараді у міській раді 14 січня.

"Зараз залишається неосвітленими 60 вулиць та провулків... і 31 двір ще треба освітити", - розповів Солтисюк.

Також посадовець додав, що за 2013 рік вдалося замінити частину мереж та світильників. "В минулому році встановили 204 світильники, замінили 7,6 кілометра мереж і 31 опору", - додав посадовець.

За його словами, на даний час у місті 60% світильників вже мають нові енергоекономні лампи, що дозволяє зекономити значні кошти на меншому споживанні електроенергії. "Це досить серйозні кошти", - пояснив Солтисюк.

Проте складною залишається проблема із станом електромереж. Ярослав Солтисюк розповів, що лише 40% з них перебувають у задовільному стані. Інші ж "вичерпали свій ресурс через довгий строк використання".

Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що у багатьох місцях вуличне освітлення просто відсутнє. "Є такі території, де немає жоданої опори чи кабельної мережі", - пояснив він.

Водночас він відзначив, що підприємство "Луцьксвітло" досить непогано виконує свої зобов'язання. "Ви вмієте працювати, але не вмієте продати (донести інформацію про роботу до людей, - ред.)", - відзначив Романюк.

Нагадаємо, перше електричне вуличне освітлення у Луцьку з’явилося ще у 1909 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В мене в дворі на пр. Молоді 5 стовпів стоїть, але ліхтар тільки один працює, невже важко лампочки повкручувати (може хіба що проводці каюк). А то нічорта ввечері не видно. А гроші то за обслуговування будинку і прибудинкової територіїї платяться.
Відповісти
за освітлення вулиць в луцьку ніхто неплатить!!! У плату за обслуговування будинку і прибудинкову територію зовнішнє освітлення невходить.
Відповісти
На пр. Перемоги взагалі в дворах жодної лампи...
Відповісти
У мене в дворі (5 п'ятиповерхівок), де приблизно 400 квартир немає жодного (!) ліхтаря. Як не згадати Клімчука з його "погрозами" освітлити Волинь краще ніж Польщу. Щоб вам так світило......
Відповісти
починаючи з новорічних свят, місто дуже погано освітлюється
Відповісти
ДОСИТЬ НЕПОГАНО ПРАЦЮЄ луцьксвітло????

Вони взагалі роблять все через те місце звідки руки не ростуть, існуючі і дію мережі на три місяці вимикають і плювали всіх хто буде болото на неасфальтованих вулицях місити.
Відповісти
Це не Пащенко на світлині переховується від влади, вночі гулячи Луцьком?
Відповісти
ну! шапка як в нього!
Відповісти
коли повертаюсь додому то кожен раз йду обережно боючись того що в темноті не побачу якийсь відкритий люк чи яму, а про те що спіткаєшся на наших "супер"дорогах то ще й світла немає,щоб менш видно було...
Відповісти
Останні новини
Луцьк темний: 60 вулиць і 31 двір міста не освітлені
14 січень, 2014, 12:33