Луцькі депутати хочуть розібратися, чому журналістів не пустили на представлення Башкаленка

Луцькі депутати хочуть розібратися, чому журналістів не пустили на представлення Башкаленка
"Регламентна" комісія Луцької міської ради поцікавиться в ОДА, чому журналістів не пускали на представлення нового губернатора.

Про це йшлося під час засідання комісії 10 лютого.

Нагадаємо, 6 лютого під час представлення нового губернатора Олександра Башкаленка стався інцидент на вході в приміщення обласної ради. Всередину не впустили кількох журналістів та депутатів.

Як розповіла журналістка видання «Четверта влада» Мая Голуб, її та ще кількох журналістів працівники міліції не впускали до приміщення. Вони відмовилися представитися. Голуб написала заяву до прокуратури. Та в свою чергу порушила справу.

Заступник начальника Луцького міськвідділу УМВС в області Володимир Солоненко, який був присутній на комісії, відмовився давати будь-які коментарі. Він керувався тим, що справа внесена до Єдиного реєстру досудового розслідувань. А ця обставина забороняє розголошувати будь-які відомості справи.

За його словами, досудове розслідування проводять слідчі прокуратури.

Члени комісії вирішили надіслати запит у Волинську ОДА про те, чи існує і який механізм акредитації представників ЗМІ на заходи адміністрації.

Крім того, вони цікавляться в начальника УМВС, чи були люди на вході справді працівниками міліції і на якій підставі вони не впускали журналістів та депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А скіко юристів в тій комісії і вякій бурсі їм дипломи видали? Що вони курять, якщо на їх засіданні таємницю слідства ототожнюють із забороною розголошувати будь які відомості справи?
1. На заході була присутня особа, яких відносять до так званого 1-го рівня безпеки, тому, мабуть ДСО вживала заходів його безпеки;
2. Відповідні служби на місцях (пресслужба ОДА та виконавчий апарат облради) мали завчасно повідомити (оприлюднити) інформацію про необхідність "акредитації";
3. Працівникам МВС слід було довести ці норми й порядок до відома, а не щоб вони обличчя ховали й "по писульці" окремих вибраних пропускали;
4. Жодне з цих прав і порядків не відміняють ст 5 Закону України "Про міліцію".
5. Мені стидно за таку комісію, де, кажуть, є юристи.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати хочуть розібратися, чому журналістів не пустили на представлення Башкаленка
10 лютий, 2014, 17:52