Активістка Майя Москвич стала підозрюваною у справі «кривавої» екскурсії

Активістка Майя Москвич стала підозрюваною у справі «кривавої» екскурсії
Активістку Євромайдану Майю Москвич підозрюють у вчинені злочину, передбаченого частиною 2 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Про це повідомив опозиціонер Ігор Гузь на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 10 лютого.

«Сьогодні Майя Москвич, 23-літня лучанка, лідер всеукраїнської молодіжної організації «Національний Альянс» та мій помічник як депутата Волиньради, офіційно стала підозрюваною в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років», - повідомив Гузь.

Нагадаю, що 5 лютого в межах кампанії бойкоту бізнесу регіоналів у Луцьку, активісти навідалися до закладів, що належать членам цієї партії або їхнім сателітам. Роздавали агітаційні матеріали, клеїли наліпки та вилили декілька відер пофарбованої в червоний колір води під двері цих офісів», - додає він.

Нагадаємо, нещодавно активісти Євромайдану пікетували заклади, власниками яких є «регіонали та посібники злочинного режиму Януковича». Вони клеїли на стіни закладів «антирегіоналівські» наліпки та розливали перед дверима червону фарбу, що імітує кров.

Ігор Гузь повідомив, що через кілька днів буде суд над Майєю Москвич. За декілька днів відбудеться суд по визначенню міри запобіжного заходу, не виключено, що прокуратура знову буде вимагати посадити Майю під домашній арешт з носінням електронного браслету, в народі кажуть кандали».

Раніше ще одного активіста Романа Перванука викликали на допит за цим кримінальним провадженням.

Сама Майя Москвич у коментарі ВолиньPost підтвердила даний факт: «Мені вже вручили повідомлення про підозру». Активістка пообіцяла розповісти про деталі справи згодом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Майю чекає доля Юлі,але Майя така ще молода,підрядилась виконувати настанови політолога Гузя.
Відповісти
Терещук, під час Народного віче 22 січня клявся, що міліція з НАРОДОМ. Це знову чергова брехня від нього,як поки, що представника влади. Писати заяву про звільнення наразі черга за вами, пане Терещук, за невиконання обіцянок даних волинському народові. Гть у відставку!
Відповісти
є дія є наслідок, наслідок спонукає до дії, сві помилки і неправильні дії будуть мати відповідні наслідки це стосується усіх і тих хто прогнувся під регіоналами особливо
Відповісти
Все правильно! Дівчина зіпсувала приватне майно. За це є стаття в ККУ. Завдала шкоду естетичному вигляду міста. За свої дії треба відповідати. Уявімо, якби до її квартири прийшла б купка людей і залили двері чи всю квартиру фарбою. Хіба вона не написала б заяву у міліцію! Хіба б не захотіла, щоб хуліганів покарали? Все очевидно, зрозуміло і правильно.
Відповісти
Останні новини
Активістка Майя Москвич стала підозрюваною у справі «кривавої» екскурсії
10 лютий, 2014, 21:05