Мова про розвал громадської ради при Волинській ОДА не йде, ‒ голова

Мова про розвал громадської ради при Волинській ОДА не йде, ‒ голова
Голова громадської ради при Волинській ОДА Михайло Савчак заявляє, що мови про розвал організації немає, натомість не заперечує можливості призупинення її діяльності.

Думає, що «тут замішана політика», ‒ пише Волинь-інновація.

«На мою адресу надійшли заяви від трьох членів громадської ради – від Богдани Стельмах, Ніни Пархомюк і Людмила Вознюк. Вони заявили про свій вихід із консультативно-дорадчого органу при обласній державній адміністрації і просять призупинити його діяльність на період врегулювання ситуації в державі», ‒ каже Савчак.

«Як бачите, мова йде не про розвал громадської ради, а про призупинення діяльності», ‒ додає він.

Голова організації обіцяє, що найближчим часом заяви колег розглянуть і приймуть рішення щодо їхньої особистої позиції.

«Не важко спрогнозувати, що рішення буде демократичне. Громадська рада створювалася на засадах добровільності, а отже кожен вправі сам вирішувати про свою участь чи неучасть у дорадчій структурі. Не виключаю, що замішана тут і політика. Декому з наших колег, очевидно, не дуже комфортно брати участь у протестних акціях і водночас бути в ролі консультантів чинної влади», ‒ каже Савчак.

Як відомо, громадські діячі написали заяви про вихід із організації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не можна говорити про розвал того, чого не має в природі! А призупинити дільність можна, якщо діяльність здійснюється!
Відповісти
А все ж в заявах написано саме про вихід з організації. Савчак поступив не чесно навіть при тому, що є візуальний доказ. З іншої сторони, такі "громадські ради" при комусь чи при чомусь не можуть формувати громадянського суспільства, позаяк вони обслуговують спонсорів (в нашому випадку - владу). В суспільстві є великий запит на діяльність недержавних інститутів, тим паче, при авторитарній владі. Однак пропозиція, яка б задовольнила цей попит, залишається неадекватною. Мова йде про якість їхньої роботи. Її немає. Це мертвонароджене дитя, яке пеленає Савчак. Результат від’ємний. Вони імітують діяльність, не скривають корупційних зв’язків з владою і бізнесом, профанують європейські цінності, дезінформують своїх донорів. Такі об’єднання потрібні, але не в симбіозі з колишніми комуністами і не під крилом чиновників. На Заході такі утворення як результат процесу, переростають в партії громадянського суспільства. Вони створювалися не при савчаках і клімчуках, а окремо від влади, знизу доверху, за ПЕРЕКОНАННЯМИ. А тут - трутні, які гальмують всякі альтернативи в українському політикумі. Богдана Стельмах і Ніна Пахомюк праві на 101 відсоток, тому що розумні жіночки і побачили, в яке лайно влізли. Впевнений, що цей покійник з назвою «громадська рада» буде існувати, оскільки там залишились одні савчаки. Ось неповний перелік громадських «активістів»-комуністів цієї організації: Володимир Данилюк, Савчак, Гоцалюк, Карпомиз, Кухтей, Маслай, Приходько, Пришко, Сохацький… Запитання будуть?



Відповісти
Для "сумно" - респект. Де Савчак - там руїна, там нічого не залишається. А призначення таких "рад" - створювати ідеологічний шум, щоб в ньому загубився здорових глузд.
Відповісти
Останні новини
Мова про розвал громадської ради при Волинській ОДА не йде, ‒ голова
12 лютий, 2014, 14:36