Башкаленко розповів, які журналісти не потрапили на його «інавгурацію»

Башкаленко розповів, які журналісти не потрапили на його «інавгурацію»
На представлення нового голови Волинського ОДА не змогли пройти ті представники ЗМІ, які не мали посвідчень, спізнилися, або ж замість заявленого журналіста прийшов інший, – розповів голова Волинської ОДА Олександр Башкаленко.

За словами нового губернатора Волині, якби такий інцидент стався два місяці тому, ніхто з журналістів не кваліфікував би його як перешкоджання у доступі до інформації, - пише «Волинь-нова»

«В облдержадміністрації, на відміну від більшості областей, не практикується акредитація ЗМІ. Всі заплановані на тиждень заходи заздалегідь оприлюднені на офіційному сайті. На них без якихось спеціальних дозволів і попереджень приходять ті журналісти, які хочуть. Ніхто ніколи не чинив перешкод, навіть якщо представники ЗМІ спізнювалися до початку, що траплялося нерідко», – зауважив Олександр Башкаленко.

«Але для заходів з участю перших осіб держави є інші правила, які, до речі, діють від першого року незалежності України. Про це добре знають усі представники засобів масової інформації. Спеціальний протокол передбачає персональну акредитацію зі зазначенням прізвища та імені журналіста, який повинен прийти не пізніше як за 20 хвилин до початку і пред’явити редакційне посвідчення», – вів далі очільник Волинської ОДА.

«У день візиту в. о. віце-прем’єр-міністра в акредитаційні списки журналістів, за зверненнями редакцій, прес-служба вносила зміни аж до 11:45. Не змогли пройти ті представники ЗМІ, які не мали посвідчень, спізнилися, або ж замість заявленого журналіста прийшов інший», – пояснив Олександр Башкаленко.

Окрім того, голова Волинської ОДА додав, що після офіційного представлення, з ним без жодних перепон могли поспілкуватися журналісти.

«Зі мною без жодних перепон спілкувалися всі представники ЗМІ, хто цього хотів. Отже, немає підстав говорити про перешкоджання в отриманні інформації чи про мою закритість для спілкування із журналістами. Сподіваюся, що й не буде. Досі не практикував прес-конференцій, але жодній редакції не відмовився дати коментар або зустрітися особисто з її колективом. Кажуть, люди від радіоприймача відрізняються тим, що не тільки говорять, а й слухають. Я – переконаний прихильник саме такого стилю спілкування», – підсумував Олександр Башкаленко.

Нагадаємо, 6 лютого правоохоронці не допустили в приміщення ОДА деяких журналістів, коли відбувалося представлення Башкаленка і відбувалася акція активістів Євромайдану «Засвисти Башкаленка!». Після цього про порушення прав журналістів заявила Волинська незалежна медіа-профспілка і домагалася вибачення у нового голови ОДА, утім, публічно вони не прозвучали. Щодо інциденту у прокуратурі відкрили кримінальне провадження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А при чому тут спіч Башкаленка про перших осіб держави? На представлення ОНОГО прибув лише в.о.віце прем"р міністра Грищенко...
Відповісти
Візит віце-прем'єра також відбувається за спеціальним протоколом. Варто спершу уточнити, а тоді писати що "лише в.о Грищенко".
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вкрали «ЗІЛа»
12 лютий, 2014, 18:50
Башкаленко розповів, які журналісти не потрапили на його «інавгурацію»
12 лютий, 2014, 18:09