Облспоживспілка програла суд підприємцю з «Варшавки»

Облспоживспілка програла суд підприємцю з «Варшавки»
Волинська обласна споживча спілка програла суд підприємцю Наталії Степанюк.

Розгляд позову спілки до бізнесменки відбувся 19 березня.

Позивач звинувачував її у порушенні правил пожежної безпеки і вимагав покинути торгову точку.

Сам позивач на судове засідання не з’явився і прохав його перенести. Все ж суддя Віктор Кравчук прийняв рішення про розгляд справи без позивача.

Також засідання відвідали активісти "Автомайдану" та "Правого сектору".

Як повідомив адвокат відповідачки Святослав Туз, облспоживспілка подала позов до Господарського суду Волинської області 26 лютого із вимогою звільнити торгове місце, заявляючи, що закінчився строк договору про оренду. До того ж Степанюк звинувачують у тому, що вона порушувала правила пожежної безпеки.

Натомість адвокат повідомив, що відповідач заключила договір із спілкою ще у 2009 році. «Договір досі діючий, а вимога позивача є незаконною», - заявив він.

Туз каже, що облспоживспілка невчасно повідомила, що вона бажає розірвати договір.

За його словами, у договорі вказано, що після закінчення строку його дії споживспілка може висловити пропозиції щодо продовження чи не продовження упродовж місяця. Якщо ж таких запитів не надходить, договір пролонгується.

Так, з моменту укладення угоди її було пролонговано кілька разів. Остання пролонгація відбулася 31 січня 2014 року – саме це був останній термін для висловлення претензій щодо договору.

У позовній заяві сказано, що відповідачка була повідомлена про розірвання договору.

Адвокат заперечив це і повідомив суд, що такого повідомлення не було. Додав, що Степанюк отримувала телеграму, але не у прийняті строки.

Сама ж Наталя Степанюк вважає, що керівництво споживспілки в такий спосіб вирішило розправитися із підприємцями, які відмовилися платити безповоротну фінансову допомогу, яку регулярно збирають з підприємців ринку обсягом 1200-1300 гривень.

Про це свідчать і колеги відповідача, які прийшли на судове засідання. Мовляв, керівництво каже, що кошти ідуть на будівництво даху на ринку. Підприємці самі не проти здавати гроші, але бажають отримувати якесь документальне підтвердження передачі цих коштів на конкретну ціль.

Цікаво, що подібна судова справа вже проходила з колегою відповідачки Ігорем Сіваком.

Щодо порушення правил пожежної безпеки, то вони підприємцями не можуть бути порушені юридично, - каже Туз. Мовляв, немає доказів того, що облспоживспілка обслуговує ринок, бо як виявляється територія, яку вона бере в оренду у Луцької міської ради, юридично не є ринком.

«Це навіть не ринок, адже немає навіть статуту ринку», - зазначив Святослав Туз.

Як пояснив юрист, якщо це місце немає статусу ринку, то споживспілка мала б укладати договори суборенди із кожним підприємцем окремо. А договір суборенди підлягає реєстрації, необхідно розробляти технічну документацію.

«А цього всього немає», - констатував адвокат відповідачки.

Після годинного розгляду справи суддя господарського суду Віктор Кравчук відмовив у задоволенні позову Волинської обласної споживчої спілки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з тими судами - не відвикне ніяк, що почали приймати правдиві рішення. Тисячі підприємців мають аналогічну ширину проходів, а він прикліпався до тих, хто не заплатив "фінансову допомогу". Банальна помста !!!
Відповісти
всі повинні знати що непокора наказуєма !!!! Він - черговий Наполеон.
Відповісти
в суді вже скаженіють від тих позовів, набрид вже всім тим ослиним упрямством. Багато розуму треба з жінками воювати ????
Відповісти
от горгут і превратився в базарного чувака.а там одні баби .Не в Крим же йому їхати воювать- там і по морді заїхати молжуть.
Відповісти
Останні новини
Облспоживспілка програла суд підприємцю з «Варшавки»
19 березень, 2014, 15:46